avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi din afara UE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi din afara UE

Cum ma inregistrez in contabilitate cu o factura de cazare din afara UE ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:34, 28 Decembrie 2018
Daca va referiti la regimul TVA, nu este impozabila in Romania, locul prestarii este tara in care este imobilul.

Art. 278 CF:

(4) Prin excepție de la prevederile alin. (2) și (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:

a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experți și agenți imobiliari, de cazare în sectorul hotelier sau în sectoare cu funcție similară, precum tabere de vacanță sau locuri amenajate pentru camping, de acordare de drepturi de utilizare a bunurilor imobile, pentru servicii de pregătire și coordonare a lucrărilor de construcții, precum serviciile prestate de arhitecți și de societățile care asigură supravegherea pe șantier;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cazare clienti ue FederatiadeScrima FederatiadeScrima Buna ziua, Pentru o federatie sportiva cu activitate economica, platitori de TVA, cu o unitate de cazare: am dori sa stim cum se emit facturile de cazare ... (vezi toată discuția)
Intocmire factura cazare italia ginaproalt ginaproalt Buna, Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns: Sunt un SRL, platitoarea de TVA si am o pensiune cu restaurant si am un oaspete din Italia ... (vezi toată discuția)
Tva la prestari servicii extracomunitare danalica danalica Buna ziua, Am o societate inregistrata in scopuri de TVA, care realizeaza amenajari interioare. Va rog sa-mi spuneti cum facturez o prestare de serviciu ... (vezi toată discuția)