avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Publicitate inselatoare PCgarage, ce pot face?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Publicitate inselatoare PCgarage, ce pot face?

O sa pun direct reclamatia pe care am facut-o pe site-ul lor pentru a mi se citi cazul.

"Tot incercam sa gasesc note 9 112gb cu SNAPDRAGON in Romania. Am vazut reclame la PCgarage unde scria MARE "Note 9 112 gb Snapdragon Edition" la 3669 lei (varianta metallic copper redusa cu 1000 RON). De o saptamana am inceput demersurile pentru a il cumpara, vazand ca exista si campania cu cardavantaj pcgarage pentru a da in 12 rate fara dobanda. Dupa ce am facut telefonul fara fir intre banca si pcgarage, ca nu e de parca aveti contract cu ei sa nu trebuiasca sa stea clientul N ani la telefon sa dea o informatie de la unul la altul, am dat comanda online.

M-am dus sa ridic de la sediu si am ramas la masa de probe inauntru pentru a verifica produsul. Cum scot cutia, fara a desigila, vad scris pe abtibild Note 9 SM-N960F/DS, asta insemnand ca este modelul cu Exynos. Desfac in speranta ca poate gasesc o foaie tehnica cu specificatii inauntru, insa de prisos.

Chem pe cineva de la tehnic sa fie langa mine si sa primesc confirmarea pentru a putea instala o aplicatie care sa arate concret daca intr-adevar este procesorul exynos. Am avut okay-ul, am instalat, ca sa vezi era Exynos. Revin la reprezentantul care mi-a emis factura si imi expun problema, le zic ca mi-au vandut gresit si ca pe site scrie complet altceva. Am rugat de asemenea sa aduca pe toate din stoc/depozit, in speranta ca poate era doar o gresela si s-a nimerit o exceptie cu ce mi-au dat. S-au adus toate telefoanele care erau publicate ca fiind cu Snapdragon, si TOATE erau cu EXYNOS. Nu am iesit cu produsul din sediu, si la rugamintea de a mi se face rost de telefonul CARE ESTE IN RECLAMA PE SITE CU SNAPDRAGON IN CULOAREA METALLIC COPPER, mi s-a spus ca nu se poate, fiindca nu il au.

Ce faceti este ilegal. Nu este posibil sa se dea si scuza "ah asa le-am primit si pe foaie de la furnizor, d'aia sunt trecute pe site cu snap". Voi imi faceti reclama cu super reducere la un telefon PE CARE NU IL AVETI, DAR IL VINDETI. Tot eu sa verific, ca altfel plec fara sa stiu ca am altceva.

Problema mai GRAVA este ca nu sunt singurul sau primul care a cumparat varianta aceasta, voi ati continuat sa vindeti si sa faceti reclama la ceva ce nu aveti si fostilor clienti, care au plecat cu produsul si folosesc in continuare un telefon ce e total altceva. Aceeasi varianta (de 112gb) cu EXYNOS este disponibila la alte magazine cu 3350 ron (319 RON mai putin)!!! Cu atat mai mult ca de pe 19 noiembrie pana in decembrie, conform site-ului, pretul a stat la PESTE 4600 RON, si inainte de acea data, la 3900!!!

Manevra aceasta de a vinde mai mult si mai scump este prea pe fata, de a da senzatia ca ai optiuni mai multe ca la alte magazine, ca ai o editie ce nu este usor de gasit pe piata din Europa, si ca va bazati pe greseala garantata a clientului de a o lua de buna cand ii dati ceva, fara ca acesta sa verifice. Nu vreau sa ma gandesc la cate alte produse faceti asta si de cate ori a mers fara sa stie nimeni nimic, doar din lipsa de verificare.

ESTE PUBLICITATE INSELATOARE! Este ilegal! O sa duc acest caz si la protectia consumatorului sa vina navala peste voi sa pipaie produsele din reclame, pe care nu le aveti. "

Am si screenshots cu ce mi-au dat ei pe factura, cu oferta lor pe site, pretul respectiv si preturile la concurenti, daca ajuta cu ceva. Ce pot face Inafara de un posibil contact la protectia consumatorului? Pot face rost si de despagubiri?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 17:20, 12 Decembrie 2018
Faceti o sesizare scrisa la ANPC solicitati luarea masurilor legale ce se impun fata de situatia pe care o descrieti si comunicarea catre dvs a modului de solutionare avsesizarii respective.Si intr-un eventual proces un raspuns primit de la ANPC va poate fi util.Ulterior puteti analiza impreuna cu un av.sansele costurile ,durata unei actiuni .Incercati sa descrieti situatia clar,detaliile/caracteristicile tehnice sunt greu de inteles pt cineva care nu este pasionat de tehnologie.
Pentru a fi mai clar, nu este cea mai buna analogie, dar cred ca o sa clarifice putin.

Aveti o masina identica din toate punctele de vedere(culoare, roti, etc.), singurul lucru care difera este motorizarea. Una este pe benzina, alta pe motorina. Cea pe benzina este pe piata din SUA, China si inca cateva tari, cea pe motorina este pe piata din Europa. Ei spun ca vand, la reducere, pe cea pe benzina, insa la verificare toate masinile lor din anunt sunt de fapt pe motorina. N clienti pleaca cu masini pe motorina fara sa stie fiindca nimeni nu verifica.

Asta pe scurt, sper ca este mai usor de inteles acum : )
Pe langa ANPC, si in functie de raspunsul lor, cred ca se mai poate face si o plangere pentru inselatorie... Sunt curios de parerea concurentei in legatura cu aceasta practica, ce parere ar avea celalalte magazine ce practica acest tip de comert...
Pe langa ANPC, si in functie de raspunsul lor, cred ca se mai poate face si o plangere pentru inselatorie... Sunt curios de parerea concurentei in legatura cu aceasta practica, ce parere ar avea celalalte magazine ce practica acest tip de comert...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnselatorie de la firma de webdesign miuv89 miuv89 Buna ziua, Sunt persoana fizica si am incheiat un contract cu o feirma de webdesign pentru realizarea unui website. Dupa ce am achitat suma prevazuta in ... (vezi toată discuția)
Inselaciune -descrierea in datele tehnice ca produs fabricat intr-o tara insa facut in china atitudine atitudine Am cumparat o motocoasa si dupa cateva zile s-a stricat am dus-o la reparat si mi s-a restituit dezmontata intr-o cutie de carton la gramada vanzatorul nu vrea ... (vezi toată discuția)