avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Racordare hotă la coloana aerisire bucatarie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Racordare hotă la coloana aerisire bucatarie

Doresc sa stiu daca am voie sa racordez o hota la coloana de aerisire a bucatariei? Nu am gasit nicaieri daca este specificat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:18, 27 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Coloanele de aerisire nu sunt dimensionate pentru a prelua debitul de la hotele cu ventilator. Nu sunt dotate nici cu ventilatie fortata pentru evacuare aer viciat.
Exista riscul ca mirosurile din bucataria dvs. sa invadeze toate bucatariile vecinilor de pe coloana. Veti avea neplaceri cu vecinii.
Hota dvs. trebuie sa se lege la un cos vertical, exterior blocului care sa refuleze direct in atmosfera, deasupra cotei de sus a blocului pentru a nu induce mirosuri la vecini cand acestia aerisesc.
Coloana de aerisire a bucatariei refuleaza direct in atmosfera deasupra blocului. Exista o lege care interzice acest lucru racordarea hotei la coloana de aerisire a bucatariei?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Atat timp cat instalatia de ventilatie nu este temeinic verificata daca nu este astupata daca nu exista crapaturi,nu se pot racorda sisteme evacuare gaze,noxe,etc
Coloana de aerisire este proiectata si construita strict pentru aerisire,
In speta supusa discutiei trebuie avut in vedere inclusiv aspectul privitor la diferenta intre dinamica,cantitatea de aer care poate fi preluata de catre instalatia de aerisire si aspectul ca hota beneficiaza de 1,2 motoare pentru preluare evacuare abur,miros,vapori


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)
Evacuare hota julien_slbz julien_slbz Un vecin ( daca poate fi numit astfel ) de la un etaj inferior a introdus pe ghena comuna evacuarea de la hota...evident, toate mirosurile le suporta zilnic ... (vezi toată discuția)
Problema hota, evacuare mirosuri horea77 horea77 Buna ziua! Am urmatorea problema. Noul vecin a plasat iesirea/teava evacuare a hotei de bucatarie pe spatele casei,iar mirosurile cand ei fac de mancare ... (vezi toată discuția)