avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere contravențională: se poate cere instanței ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere contravențională: se poate cere instanței să constate că a fost culpă comună într-un accident de circulație?

Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Un prieten vrea sa faca plangere impotriva unui p.v. de contraventie (accident de circulatie, tamponare, prioritate) si sa ceara anularea acestuia, deoarece politia i-a constatat vina exclusiva a lui. Intrebarea ar fi: In plangerea contraventionala (cererea de chemare in judecata), prietenul (reclamantul) poate sa ceara instantei ca aceasta sa constate ca a fost culpa comuna ?, sau poate sa ceara doar anularea p.v. ca netemeinic ? Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 09:40, 14 Decembrie 2018
Va multumesc mult Ioana Stoica, sincere aprecieri :)
Ioana Stoica & Pilu Am depus o plangere contraventionala solicitand instantei sa constate netemeinicia pv-ului intocmit de politia rutiera si pe cale de consecinta sa-l anuleze, etc, etc. Nu m-am indreptat impotriva celui care mi-a tamponat autoturismul, nu merita, o masa de plastic din 2014 a lovit doua tone de otel din 1992 si are factura de 7.500 de euro(!!!), eu am rezolvat cu cateva sute de lei. Revin. Desi nu i-am cerut nimic, nici nu l-am numit in plangere, instanta l-a citat, are calitatea de intimat. Recunosc, m-a mirat modul cum a vazut/apreciat dna judecatoare situatia, parca judele nu putea/poate da mai mult decat (i) se cere?! Repet, eu cu politia am treaba! Daca o secunda ma banuiam vinovat, incheiam o constatare amiabila si mai luam si ceva bani (si acum mi-i ofera, doar sa-mi retrag plangerea!).... Asa ca @Pilu, vezi ce-ti doresti!
Am inteles, multumesc dogele pentru informatii, imi prinde bine sa aflu patania ta (mai bine nu ar fi fost). O zi buna si sarbatori fericite :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire accident Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O ruda de-a mea a avut un accident de circulatie (cu alta masina) in urma caruia si-a avariat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pagube materiale Pilu Pilu Buna seara, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Un bun prieten de-al meu a avut un accident de circulatie cu pagube materiale. Politia i-a ... (vezi toată discuția)
Motivare instanta - doar netemeinicie nu si nelegalitate. AndreiMLZ AndreiMLZ Buna seara, Expun problema pe scurt. Plangere impotriva Politiei Rutiere avand ca obiect plangerea contraventionala impotriva P.V., invocand trei ... (vezi toată discuția)