avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Defaimare si acuzatie de furt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Defaimare si acuzatie de furt

Am lucrat la un supermarket din oras pana acum doua saptamani. La angajare, seful de magazin mi-a propus ca ma angajeaza daca accept sa fur bani din vanzari cu el. I-am spus ca asa voi face numai ca sa ma angajeze, gandindu-ma ca voi gasi eu o scapare pana la urma. Traiesc intr-o comunitate mica si sunt foarte putine locuri de munca, posibilitati de plecare nu aveam caci am o situatie materiala proasta. Seful de magazin m-a santajat si constrans ca daca nu fur cu el ma va concedia si nu-mi va plati nici salariul pe cat am lucrat (o luna), si daca fac plangere la directorul general, imi va expune anumite lucruri intime si jenante din viata personala. Sefa de tura, profita de orice ocazie ca sa ma umileasca, instigand si pe restul colegilor meu sa faca la fel, si in prezenta si in absenta mea; asta pt ca ,traind intr-o comunitate mica, a fost informata de anumite persoane "binevoitoare" despre lucruri care ce-i drept nu-mi fac cinste din trecut, dar pe care le-am reparat. Sefa de tura este o persoana dificila, nefiind agreata de colegii mei iar seful de magazin este cunoscut in comunitate ca un baiat bun, cinstit si integru. Constransa de seful meu, am acceptat sa extrag o foarte mica suma iar el a extras o cantitate mare. Treaba e ca nimeni nu ma crede si nu am nici dovezi, el a fabricat dovezi, pe langa cele deja existente, care sa ma incrimineze total. M-a angajat sa se foloseasca de mine ca sa fure si sa ma dea țap ispasitor. Asistenta lui de magazin a descoperit furtul meu cand a facut inventarul, el a crezut ca si-a sters orice urma incriminatoare dar a fost descoperit si destiuit din functie, la fel si asistenta de magazin. Doresc sa-l actionez in judecata pe el, asistenta si sefa de tura. El a raspandit pe retelele sociale conversatii in care eu ii spuneam lucruri din viata mea personala care au fost vazute de toata comunitatea in care traiesc. Aproape toata lumea din oras a inceput sa ma urasca din cauza asta. As avea castig in instanta daca o dau in judecata pe sefa de tura pt discriminare si instigare la ura? Ce mai pot face impotriva celor trei? Ce sanse de castig am? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:56, 13 Decembrie 2018
Tehnic, asta nu e discriminare: nu se face pe criterii de sex, rasa, etnicitate, orientare politica, orientare sexuala, origine de clasa, etc. "Instigare la ura" este prea general, daca era instigare la dat foc la casa ar fi fost de competenta Politiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare sanctionare magazin pentru calomnie mangiruverginica mangiruverginica Va rog sa ma sfatuti in legatura cu un conflict pe care mama mea in varsta de 50 de ani l-a avut cu angajatii de la magazinul [EDITAT] din Slatina. Mama mea ... (vezi toată discuția)
Discriminare la locul de muncă shinsoora shinsoora Buna ziua De doi ani lucrez într-un magazin ce face parte dintr-un lanț de retail din România. Am început ca simplă angajată... În decurs de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Parteneriate civile sau casatorii? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Astăzi, 21 iulie 2015, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, într-un proces intentat Italiei, că statul este obligat să acorde o recunoaștere ... (vezi toată discuția)