avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare Garaj fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare Garaj fara autorizatie de constructie

Buna ziua. Am un garaj construit din 1995 care nu are autorizatie de constructie si vreau sa-l intabulez. Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru obtinerea autorizatiei de constructie a acestui garaj.
Mentionez ca nu vreau sa-l demolez, desi a fost construit ilegal de bunicul meu si nu a fost inregistrat in nici un act.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:14, 13 Decembrie 2018
Ati mai pus deja aceasta intrebare.
In stadiul actual nu o sa-l puteti niciodata intabula. Pentru intabulare trebuie acte de proprietate.
Nici autorizatie de construire nu aveti cum sa obtineti, pentru ca autorizatiile nu produc efecte retroactive (garajul exista din 1995).
Nu exista nici o modalitate in care sa pastrez acest garaj?
Trebuie demolat si apoi reconstruit? Daca acest garaj este declarat la fisc, cei de la primarie, ma pot amenda pentru ca a fost construit ilegal acest garaj?
Notarul mi-a spus sa obtin autorizatie de constructie pentru el deoarece el nu poate sa-l inregistreze in certificatul de mostenitor. Din acest motiv am revenit cu aceasta intrebare.
Multumesc anticipat.
Pai ganditi-va asa...
Depuneti actele (desi nu stiu cum, ca in toate actele si schitele se vede ca exista deja o constructie pe acel teren) si autorizatia de construire se va emite in 2019, fiind valabila 2 ani, dupa care se incheie un proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor.
Deci juridic autorizatia isi produce efectele juridice dupa data emiterii.
Pentru o constructie veche de 23 de ani, deja existenta, nu mai emite nimeni autorizatie.
In mod normal ar trebui sa obtineti un certificat de mostenitor suplimentar pe baza Anexei 1 (certificat pentru atestarea posesiei) si Anexa 2 (proces verbal de identificare a imobilului). Practic sunt doua documente emise de Primarie, care atesta o posesie indelungata si pot tine loc de acte de proprietate.
Daca totusi, nu reusiti, va trebui sa va adresati instantei pentru o actiune in constatarea proprietatii prin uzucapiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii abuzive pe teren privat gameoversrl gameoversrl Detin TITLU DE PROPRIETATE pe un teren pe care se afla cateva garaje construite inca din regimul comunist dar pentru care nu exista documente. Intr-o perioada ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru o casa construita intre anii 1991-1995 mideea mideea Buna ziua! As vrea sa intreb daca mai pot obtine autorizatie de constructie pentru o casa construita intre anii 1991-1995? Mentionez ca aceasta casa a fost ... (vezi toată discuția)
Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)