avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Recunoastere copil
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Recunoastere copil

In martie 2017 am plecat de la fostul sot iar in iunie 2018 am ramas insarcinata cu actualul concubin.in octombrie 2018 am divorțat de fostul sot.Copilul meu ce nume v-am purta la nastere?
Cel mai recent răspuns: Loredana maria , utilizator 12:19, 14 Decembrie 2018
Copilul nascut sau conceput in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei si va purta numele acestuia, Dupa eliberarea certificatului de nastere aveti posibilitatea de a formula o actiune in instanta pentru tagada paternitatii si pentru stabilirea filiatiei fata de tatal biologic., Actiunea poate fi introdusa de sotul mamei, de mama, de tatal biologic precum si de copil (reprezentat de mama sa ).
Tatal biologic( concubinul dvs. ) il poate recunoaste ulterior pe cale administrativa daca nu doriti sa-l introduceti in proces.
Cale administrativă însemnând?Dacă eu cu concubinul ne cununam la starea civila atunci v.or m.ai fi probleme??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Declarare minor din afara casatoriei? Moisa Paula Moisa Paula Buna ziua am o cumatra care debea a nascut de o saptama si nu poate sa ii faca certificat de nastere (anul trecut luna aprilie 2018 a bagat divort de primul ... (vezi toată discuția)
Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)