avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Marirea salariului din ianuarie 2019 se aplica daca ai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Marirea salariului din ianuarie 2019 se aplica daca ai absolvit ca inginer intr-un domeniu(chimie-mediu) si lucrezi ca inginer in alt domeniu (automotive-ing mecanic) ?

E atat de interpretabila legea, la fel ca majoritatea legilor de la noi... De exemplu, daca am absolvit Politehnica, domeniul Ingineria Mediului la Facultatea de Chimie, si lucrez ca Inginer Mecanic in acte, ma incadrez la aceasta marire ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Fierascu , utilizator 18:19, 14 Decembrie 2018
Din ce inteleg eu, se pare ca nu, trebuie sa lucrati in domeniul de studiu absolvit si sa aveti minim un an vechime de munca in domeniul studiat pentru asta...
O sa beneficiati, ca noi toti de altfet, de marirea salariului minim, paeca la 2080...
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Incepând cu data de 1 ianuarie 2019, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, se majorează de la 2.080 lei la 2.350 lei lunar.

In speta, beneficiati de majorare.
De curiozitate, ce legatura are domeniul unde lucreaza domnul ca inginer mecanic, automotive, cu facultatea absolvita?
Poate daca se ocupa de protectia mediului in domeniul respectiv da, asa eu nu vad legatura...exista facultate de utilaj mecanic sau ceva de genul...
Se face vreo alta distinctie in lege ?
Scrie si in postarea dvs., cel putin un an vechime in domeniul studiilor...

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie studii superioare steef steef Buna ziua Pentru salariatii cu studii superioare salariul minim obligatoriu pe economie este mai mare decit 2080 lei? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Salariul minim pentru cei încadrați pe funcții cu studii superioare e de 2.350 de lei kgkg kgkg Conform diplomei sunt inginer diplomat, profil constructii,profil Imbunatatiri funciare si dezvoltare rurala, iar din anul 2000 sunt functionar public superior ... (vezi toată discuția)
Salariu minim Negoita Daniela Negoita Daniela Buna seara sunt economista absolventa ASE si ma voi angaja intr un post inferior pregătirii mele .Care este cuantumul salariului minim pe care este obligat ... (vezi toată discuția)