avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Marirea salariului din ianuarie 2019 se aplica daca ai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Marirea salariului din ianuarie 2019 se aplica daca ai absolvit ca inginer intr-un domeniu(chimie-mediu) si lucrezi ca inginer in alt domeniu (automotive-ing mecanic) ?

E atat de interpretabila legea, la fel ca majoritatea legilor de la noi... De exemplu, daca am absolvit Politehnica, domeniul Ingineria Mediului la Facultatea de Chimie, si lucrez ca Inginer Mecanic in acte, ma incadrez la aceasta marire ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Fierascu , utilizator 18:19, 14 Decembrie 2018
Raportati-va si la textul de lege care nu prevede sintagma discutata mai sus ... Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.
Da. Observ ca legea nu mentioneaza sa fie legatura intre domeniul studiat si domeniul de lucru. Ci doar sa fie vechime de cel putin 1 an in DOMENIUL STUDIILOR SUPERIOARE. Cu alte cuvinte daca lucrezi intr-un loc unde se cere facultate/master/doctorat adica studii superioare si ai o vechime de macar 1 an (aici sau la alt loc de munca ), iar tu ai terminat o facultate/master/doctorat, atunci beneficiezi de marire. Om trai si om vedea.
Multumesc frumos pentru implicare in discutie domnul Cornel Vasile si domnul Ionut.Ion . :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie studii superioare steef steef Buna ziua Pentru salariatii cu studii superioare salariul minim obligatoriu pe economie este mai mare decit 2080 lei? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Salariul minim pentru cei încadrați pe funcții cu studii superioare e de 2.350 de lei kgkg kgkg Conform diplomei sunt inginer diplomat, profil constructii,profil Imbunatatiri funciare si dezvoltare rurala, iar din anul 2000 sunt functionar public superior ... (vezi toată discuția)
Salariu minim Negoita Daniela Negoita Daniela Buna seara sunt economista absolventa ASE si ma voi angaja intr un post inferior pregătirii mele .Care este cuantumul salariului minim pe care este obligat ... (vezi toată discuția)