avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prezentare în fata comisiei de disciplină a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prezentare în fata comisiei de disciplină a profesorului căzut în dizgrație la părintii elevilor

Buna seara. Sunt profesor de matematica la colegiu, și în urmă ședinței de consiliu de administratie sa luat hotărârea să mă prezint în fata comisiei de disciplină al școlii la o dată ulterioară. Am primit un convocator în scris în acest sens.Problemele mele au inceput la începutul anului scolar în curs, când mi-am ocupat postul la școală , post repartizat de Inspectorat Școlar prin ședință publică. Acel post este rezervat actualului director. Acest om ar fi dorit sa favorizeze pe altcineva sa ocupe postul .dar fiindcă m-am băgat eu pe felia lui, am fost mereu sicanata,a dat dovadă de abuz de putere, și a intrigat pe părintii elevilor contra mea. Ca urmare nici elevii nu au rezultate bune la învățătură. Pe baza acestor fapte, sunt convocata la comisia de disciplină ca sa dau socoteala. Dar pt. ce? În comisie face parte nevasta directorului și o altă protejata. Cum ma pot apara și cu ce argumente? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 14 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea e ca sustinerea cu rezultate slabe din pricina directorului este un argument slab.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In convocare nu se precizeaza obiectul cercetarii discplinare ?
Reclamații din partea părinților, cum ca copii sunt nepregătiti la materia predată de mine ,și că să se ia măsuri disciplinare împotriva mea. Prin asta consider ca sunt defăimata, prestigiul meu de profesor afectat grav, autoritatea și personalitatea fiindu-mi lezate în raport profesional și social.

Cornel Vasile a scris:

In convocare nu se precizeaza obiectul cercetarii discplinare ?

Obiectul cercetării disciplinare din convocator , este retragerea de la clasa ( clasa respectiva cu elevii nemulțumiti și cu părintii protestatari contra mea, montati de director).Sunt pusa la zid în fata comisiei disciplinare, fără să fiu conștientă de faptul ca am greșit cu ceva anume. Ma simt ca o victimă fără vină.

Decizia Comisiei disciplinare se poate contesta?Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia de sanctionare se poate contesta in 30 de zile de la data comunicarii la Tribunalul unde aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un temei legal pentru contestarea unui examen de corigenta, sustinut la liceul cu care am avut un litigiu mariam2018 mariam2018 Sunt mama unui elev ce a avut un litigiu cu liceul, la care a fost elev in cls 11, in anul scolar 2016-2017. Am nevoie urgent de un raspuns, sfat in problema ... (vezi toată discuția)
Profesor sancționat disciplinar. mă puteți ajuta să stabilesc legalitatea deciziei consiliului de administrație? ana_maria_ ana_maria_ Sunt profesor la o scoala si am primit in consiliul de administratie o decizie prin care sunt sanctionata disciplinar si care imi afecteaza intr un mod negativ ... (vezi toată discuția)
Suspendare pe perioada cercetarii disciplinare lucystoian lucystoian Un profesor titular la un liceu particular are o sesizare din partea unui elev ca a folosit un limbaj licentios in relatia profesor - elev. Profesorului in ... (vezi toată discuția)