Dacaam posedat un teren cu casa (o curte) timp de 35 ani astfel: in primii 15 ani cat a mai trait proprietara de drept (cu acte) pe terenul respectiv, si restul de 20 ani (pana in prezent) in perioada de viata a mostenitorilor acesteiaeste valabila uzucapiunea de 30 ani? Precizez ca mostenitorii proprietarei respective nu au deschis succesiune dupa ea si nici nu au atacat in vreun fel posesia mea in perioada de 20 ani.
daca posesia a fost utila (neviciata) atunci poate proprietarul sa moara de 5 ori si sa reinviei ca posesorul tot va deveni proprietar prin efectul legii ( al uzucapiunii).
deci .. posesorul (neintrrupt) al terenului (si casei) este proprietar dupa trecerea celor 30 de ani dar din momentul in care si-a inceput posesia.
Am si eu o intrebare ce imi pare asemanatoare.
Daca in ultimii ani, 25 la numar, am folosit neincetat un teren nerevendicat de proprietar pana in prezent, pot sa devin proprietar de drept al acestui teren? Daca da, in ce conditii?
Multumesc.
Cum a-ti intrat in posesia lui ,cu titlu sau fara titlu? Unde este propietarul? Oricum ,ca sa-i opune-ti propietarului prescriptia achizitiva trebuie sa treaca 30 ani.Binenteles ar mai fi si uzucapiunea mica de 10-20 ani dar, nu da-ti mai multe amanunte
Poarta vecinului
cosmin72
buna ziua.am o problema cu vecinul meu.are poarta pe terenul meu,pe o portiune de cca 40 de cm,ce ar trebuii sa fac? sa chem un topograf?sa cer instantei o ... (vezi toată discuția)