avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un sfat va rog despre uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un sfat va rog despre uzucapiune

Daca am posedat un teren cu casa (o curte) timp de 35 ani astfel: in primii 15 ani cat a mai trait proprietara de drept (cu acte) pe terenul respectiv, si restul de 20 ani (pana in prezent) in perioada de viata a mostenitorilor acesteia este valabila uzucapiunea de 30 ani? Precizez ca mostenitorii proprietarei respective nu au deschis succesiune dupa ea si nici nu au atacat in vreun fel posesia mea in perioada de 20 ani.
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 14:24, 19 Aprilie 2006
este vorba despre un teren care a fost luat in folosinta in urma cu 25 de ani. Nu se stie al cui este , a cui a fost. Nu este revendicat de nici o persoana. Este o râpă mai exact. A fost in folosinta unei alte persoane timp de 24 de ani, si am cumparat de la aceasta persoana cu o suma considerabila dreptul de folosinta in continuare. Sunt zvonuri cum ca terenul va fi revendicat de primarie, insa nu am primit inca nici o "veste" legala. In concluzie am vreun drept, ceva?
Multumesc
pai .. daca cel de la care ai cumparat terenul nu avea nici un titlu (act) pe teren .. atunci nici tu nu ai vreun drept asupra terenului .. si prin urmare pana la implinirea celor 30 de ani pt. a putea invoca uzucapiunea, daca apare adevaratul proprietar (inclusiv primaria) si dovedeste ca e proprietar .. atunci vei pierde posesia terenului si vei ramane si cu banii dati pt. ca se considera ca stiai riscul pierderii posesiei (proprietatii) terenului in sensul ca stiai ca vanzatorul nu e proprietar.

asta e . sorry. oricum nu cred ca se apuca primaria de revendicari. nu prea au interes functionarii de acolo. mai rau e sa nu ai dusmani in primarie .. caci atunci .. vor intreprinde actiunea in revendicare.

.Binenteles ar mai fi si uzucapiunea mica de 10-20 ani dar, nu da-ti mai multe amanunte

m-am amuzat teribil cand am vazut termenul de uzucapiune mica (si prapadita) :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in posesia unui teren Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Din primarie am primit informatia prin care daca am doi martori care sa declare ca sunt martori la faptul ca timp de 19 ani am utilizat un teren, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea- se mai aplica? DeanRomy DeanRomy Am niste rude care folosesc un teren al primariei de peste 30 de ani. Folosintza a fost neintrerupta si netulburata in aceasta perioada. Acum 15 ani tatal lor ... (vezi toată discuția)
Poarta vecinului cosmin72 cosmin72 buna ziua.am o problema cu vecinul meu.are poarta pe terenul meu,pe o portiune de cca 40 de cm,ce ar trebuii sa fac? sa chem un topograf?sa cer instantei o ... (vezi toată discuția)