avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program lucru sef sectie radiologie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program lucru sef sectie radiologie

Buna ziua. Care este programul de lucru al medicului sef de sectie radiologie/medicina nucleara (deci lucru cu radiatii, totul desfasurandu-se sub supravegherea si aprobarea CNCAN) intr-un spital clinic universitar?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 18 Decembrie 2018
Buna seara.
Din ce cunosc programul este de 6 ore pe zi si lucrul efectiv in radiatii* se face in functie de nivelul de radiatii permis masurat, fara a depasi o anumita limita de mSv pe luna sau zilnica, stabilita prin autorizatia data de CNCAN
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Programul de lucru este cel stabilit prin ROI al firmei.
Normele de lucru cu radiatii prevad o reduce a programului de lucru in conditiile in care lucratorul face doar activitati din domeniul nuclear fiind expus radiatiilor intr-un procent (din timpul total de lucru), periculos pentru sanatatea individului.
Fiind vorba de un centru universitar este greu de crezut ca medicul sef nu are si activitati in afara laboratorului/ sectiei, motiv pentru care recomandarea de reducere a programului de lucru este de competenta angajatorului prin ROI.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Medicii care lucrează în următoarele activităţi şi locuri de muncă au program de 6 ore în medie pe zi, după cum urmează:
a) anatomie patologică;
b) medicină legală, în activitatea de prosectură şi disecţie;
c) activitatea de radiologie-imagistică medicală, radioterapie, medicină nucleară, igiena radiaţiilor, angiografie şi cateterism cardiac.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important! buna seara, lucrez ca asistenta medicală de radiologie, am diploma ... AliceIoana03 AliceIoana03 Buna seara, lucrez ca asistenta medicală de radiologie, am diploma pentru aceasta profesie, 2 săptămâni nu am fost platita pentru “perioada de proba” ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru in anatomie patologica annabellaxannabella annabellaxannabella Buna ziua :) Imi puteti spune conform carei legi timpul de lucru este de 6 ore in laboratoarele de anatomie patologica? Se aplica aceasta lege si in domeniul ... (vezi toată discuția)
C.m.i. cim ?? denisa2011 denisa2011 Buna ziua Am de facut un cim la un dr pe CMI, cu cate ore au ei dreptul sa lucreze?8 sau 6 ore/zi?cum se face un cim?este cf Codului Muncii sau mai au ceva in ... (vezi toată discuția)