avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurii si insulte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurii si insulte

Am participat recent la un spectacol de stand-up comedy unde am patit niste chestii. Eu, gras fiind, m-am nimerit in primul rand iar comicul de pe scena si-a bazat trei sfert din numar pe insulte si batjocura la adresa mea. L-am rugat in mod insistent sa inceteze dar acesta a continuat si mai aprig. Dupa umilinta in fata unui intreg club si a prietenilor mei nici macar o scuza nu am auzit din partea lui. Ca atare de 2 zile ma simt ca ultimul om si nu mai am curajul sa ma intalnesc cu nimeni. As dori sa stiu daca exista ceva cale legala de a-l pune la respect pe acel comic, mai ales ca eu nu i-am spus nimic sa ii provoc aceasta reactie. Probabil ca exagerez dar atitudinea sa chiar m-a deranjat profund si tare as vrea sa-l rezolv si eu putin asa cum a facut-o si el cu mine in fata a 100 de oameni.
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 11:00, 16 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Aveti odata posibilitatea unei plangeri adresata politiei pentru injurii si insulte, in baza OG 2/2001 actualizata si deasemeni calea actiunii in justitie pentru reparatii morale. In cel din urma caz va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Cu stima !
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Interesant cazul dvs. Intr-adevar, s-ar putea considera ca acel comic a cam exagerat .Practic , el si-a facut numarul pe spezele dvs. Martori aveti o sala intreaga, asa incat, cred ca nu ar fi o problema sa castigati.
Stiu ca in astfel de showuri actorii apeleaza la public pentru unele numere, insa se ofera voluntari. Se pare ca aici nu a fost asa. dar oare nu i-ati dat de inteles ca va deranjeaza? de ce nu ati parasit sala? V-ati fi putut recupera banii pe bilet, printr-o sesizare la agentia respectiva care a organizat spectacolul . In fine, acum aveti calea unei plangeri. Bafta.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Da, cred ca puteti sa va adresati cu o plangere penala pentru comiterea infractiunilor de insulta si calomnie.De asemenea trebuie sa va constituiti parte civila pentru un prejudiciu moral nepatrimonial - prejudiciu estetic, deoarece prin aceasta v-a adus suferinte psihice.
Totodata, deoarece "penalul" este mai greu de realizat, va indrum sa va adresati de la inceput cu o actiune in daune.
Daca alegeti exercitarea dreptului de actiune in cadrul procesului penal , la care este de principiu irevocabila cale de actiune in daune. Persoana prejudiciata, respectiv dvs. prin infractiune nu poate abandona aceasta cale, iar daca abandonati aceasta cale se pierde definitiv dreptul de a repara pe cale judiciara actiunea in daune.
Cred ca in functie de martori si probe, discutati cu un avocat si veti alege calea cea mai convennabila si cea mai buna pentru dv.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie ITD ITD va rog sa-mi spuneti sub ce forma as putea rezolva in instanta penala sau chiar civila, insultele si calomniile care mi se aduc ?mai sunt incriminate cele ... (vezi toată discuția)
Calomnie/insulta cum o pot ataca in instanta? katman katman Bun gasit, Am citit o mare parte dintre subiectele forumului pentru ca am o problema recenta. Scriu in numele unei prietene care a fost insultata in ... (vezi toată discuția)
Calomnia alexis45 alexis45 Calomnia mai este prevazuta de Codul penal?Mai pot depune plangere penala in caz de calomnie? (vezi toată discuția)