avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... apartament cu boxa dezmembrata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

apartament cu boxa dezmembrata

Buna ziua.
Am cumparat recent un apartament si vanzatorul ne-a informat la vanzare ca apartamentul nu este prevazut cu boxa.
Dupa ce ne-am mutat, vecinii au confirmat ca fiecare apartament are boxa, iar boxa apartamentului cumparat de noi a fost dezmembrata astfel incat a ramas in proprietatea fostilor proprietari.
Intrebarea mea este daca o astfel de dezmembrare este legala/ dupa dezmembrare se poate vinde apartamentul fara boxa (baxa ramane la primul proprietar) in mod legal?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
dodo17, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:51, 18 Decembrie 2018
Orice proprietar isi poate dezmembra proprietatea in fel si chip, fiindca e a lui. Cata vreme nu se loveste de vreun interes public.
Vanzatorul v-a informat corect? Imobilul vandut corespunde cu cel stipulat in CF? Totul e in regula.
Dar si intrebarea e interesanta. Ei bine, daca doriti si boxa, trebuie s-o cumparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare boxa (de la bloc) fara dezmembrare amadeus79 amadeus79 Avem urmatoarea situatie delicata: un bloc unde fiecare apartament are boxa la subsol, cu detalii in Cartea Funciara a apartamentului. In 1998 pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament dar nu pot beneficia de boxa dany3l85 dany3l85 buna ziua de curand am achizitionat un apartament la parter printr un schimb cu o garsoniera si o suma de bani dif. dupa achizitionare un vecin mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)