avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare hotarare incredintare copil in vederea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare hotarare incredintare copil in vederea adoptiei

Buna ziua!
Potrivit Legii 273/2004 privind adoptia, cel care adopta beneficiaza de un concediu de acomodare, precum si de o indemnizatie pe perioada concediului. Legea spune ca aceste se stabilesc și se acordă începând cu ziua următoare celei în care a fost pusă în executare hotărârea judecătorească de încredințare în vederea adopției.
Ce inseamna mai exact punerea in executare? Data la care se depune certificatul de grefa sau data la care se muta efectiv copilul la adoptator?
Cel mai recent răspuns: namste13 , utilizator 10:36, 19 Decembrie 2018
Data la care s a dat sentinta este executorie.
Va multumesc pentru raspuns!
Observ totusi o necorelare a textelor de lege. Nu inteleg care este momentul exact de la care se acorda concediul de acomodare si indemnizatia aferenta si de catre cine se acorda fiecare dintre ele. Concediul de acomodare s-ar acorda de la data la care copilul este luat acasa, adica de cand sentinta este executorie, iar plata indemnizatiei s-ar face de a doua zi?
Potrivit legii, concediul și indemnizația lunară se acordă pe baza cererii persoanei îndreptățite, la care se anexează certificatul de grefă în baza căruia se execută hotărârea judecătorească de încredințare în vederea adopției, documentul care atestă mutarea copilului la adoptator/familia adoptatoare, înregistrat la direcția în a cărei rază administrativ-teritorială a fost protejat copilul, precum și dovada intrării efective în concediu sau a suspendării activității.
Deci concediul se acorda de angajator sau de agentia de plati? Acordarea concediului si plata indemnizatiei sunt momente care se suprapun sau sunt diferite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu acomodare adoptie magda28 magda28 Pot beneficia de concediu de acomodare adoptie fara sa suspend Pfa,unde nu am realizat venituri pe ultimul an si nici nu o sa realizez venituri in anul in care ... (vezi toată discuția)
Buna seara. tocmai am adoptat o fetiță de 4 ani jumătate. ... Mihai Munteanu Mihai Munteanu Buna seara. Tocmai am adoptat o fetiță de 4 ani jumătate. Oare conform noii legi a adopție am dreptul la concediu de maternitate. Cei de la protecția ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! anul trecut am adoptat o fetiță de 6 ani. am adus-o ... MargoDrag MargoDrag Bună ziua! Anul trecut am adoptat o fetiță de 6 ani. Am adus-o acasă la sfârșitul lunii august și din septembrie am intrat în concediu de acomodare ... (vezi toată discuția)