avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul soț ia doar unul dintre copii o dată la 6 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul soț ia doar unul dintre copii o dată la 6 săptămâni, doar 3-4 ore. Poate fi obligat să respecte programul de vizitare a minorilor, și aș putea obține autoritatea părintească exclusivă?

Daca fostul sot nu respecta programul de vizitare, se poate face ceva? Programul de vizitare este de sambata de la ora 10 pana duminica seara, timp in care copiii ar trebui sa stea la el. Fostul sot ia doar unul dintre copii o data la 6 saptamani, si doar 3-4 ore. Poate fi obligat sa respecte acest program? El este sofer de tir si plateste celor doi copii o pensie de intretinere de 600 lei. As putea cere exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, pentru ca nu se implica deloc in cresterea si educatia copiilor?
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 09:59, 21 Decembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu il puteti obliga din cate exista pana acum in practica judiciara.
De ce ati vrea sa il obligati?
Pentru ca baiatul are un ritm de lucru foarte lent, uneori termina temele si la ora 22.30, iar eu am in ingrijire si un copil cu handicap grav si as dori ca si fostul sot sa se implice in cresterea celor doi copii ai lui pentru a-mi fi si mie mai usor. Dar el ma poate obliga sa vorbeasca cu copilul la telefon si sa-l vada o data la 6 saptamani?
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
anna_anna, utilizator
Doamnă, programul stabilit de instanţă este OBLIGATORIU pentru dvs. şi un drept pentru el, deci el face ce vor muşchii lui.Deci răspunsul e NU, nu poate fi obligat nici să vă ajute, nici să dea mai mulţi bani, nici să ia copilul.
Cu telefonul, nu vă poate obliga, dar dacă nu-i satisfaceţi dorinţa, vă poate reclama la autorităţi, că împiedicaţi relaţia personală dintre el şi minor şi că alienaţi copilul. Deci este recomandabil să vorbească copilul cu el şi la telefon.
Am fost astazi la Autoritatea Tutelara si mi s-a spus ca fostul sot nu ma poate obliga sa vorbeasca cu copilul la telefon, pentru ca nu e prevazut in programul de vizitare. De altfel, mi s-a mai spus ca as putea obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti pentru faptul ca el nu se implica deloc in cresterea copiilor, iar atunci cand este in ţara o saptamana sau doua, duce baiatul la Mall 3-4 ore si asta e toata contributia lui la cresterea copiilor sai. Nu cred ca el are doar drepturi !Multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
anna_anna, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are dreptul.de ă vorbi cu el la telefon dar daca ii încălcați dreptul poate obține hotărâre judecătorească.
Nu veti obtine custodie exclusiva.
Vorbiti cu avocați de asa ceva si nu cu persoane care nu se pricep la lucruri concrete juridice.

Dacă el nu este în țară nu aveti sanse sa obțineți sa se ocupe de copil împreună cu dvs. sau o parte din timp.Atfel de procese sunt cu grad foarte ridicat de dificultate si foarte greu se poate obtine o hotărâre.Eu consider că se poate obtine hotărâre judecătorească dar în condiții de genul cum aveti cu condiția să locuiască în apropiere tatăl.
Este un paradox juridic cu drepturile asa aiurea...dar eu zic ca exista si obligatie oricât de straniu ar fi dreptul.familiei incorporat în civil.acum.
Cei aflați în cazul dvs. se află intr-o situatie de mare oboseala psihică și fizică și chiar se poate solicita decăderea din drepturi pentru tata.
Exista argumente dar este proces excesiv de complex.

Alte discuții în legătură

Custodie minor Diana12 Diana12 Bună ziua! Am divorțat acum 6 ani, având un copil de 9 luni care mi-a fost încredințat, custodia fiind comună. Fostul soț trimite pensia alimentară, ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri parinte-copil. ce e de facut? Corina1982 Corina1982 Buna ziua! Sunt mama unui baiat in varsta de 11 ani. Locuiesc in Bucuresti, iar tatal copilului in Constanta. Tatal plateste pensie alimentara lunar, iar ... (vezi toată discuția)
Incredintarea vs stabilire domiciliu CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti? Era mai bine pe vechea lege cu incredintarea sau este mai bine asa cu stabilirea domiciliului minorului la unul din parinti conform noii legi? (vezi toată discuția)