In 10 dec 2018 am mers la targul de craciun Craoiva unde am parct pe un loc inscriptonat persoane cu handicap ,eu avand un certificat de handicap accentuat din data de 30 oct 2018 .
La revenire am gasit masina ridicata .Am mers la locul de depozitare unde am platit 300 ron ,am aratat certificatu de handicap si mi sa raspuns ca trebuia sa am o letitimatie pe care trebuia sa o afisez in geam .La data acea nu stiam de existenta card- legitimatie ,acum am luat.
Ieri 18 dec 2018 am primit un aviz de la politia Craiova un aviz in legatura cu o parcare ( am fost la spital bucuresti ),banuiesc ca este vorba de amenda ,care dupa cat am citit pe net nu este deglijabila
Intrebarea mea este daca pot face ceva sa o anulez sau sa obtin o diminuare
Cand ati obtinut certificatul de handicap nu ati fost informat de cei cae vi l-au acordat cu privire la drepturile si obligatiile pe care le aveti?
Sau cel putin sa va fi informat cu privire la aceste drepturi si obligatii?
In prezent nu puteti face altceva decat sa contestati in instanta sanctiunile primite in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contraventie si sa prezentati probele pe care le detineti, certificatul de handicap si demersurile intreprinse pentru obtinerea cardului, cardul si sa solicitati indulgenta instantei sa schimbe sanctiunea amenzii in avertisment avand in vedere riscul minor al faptei savarsite si circumstantele savarsirii acesteia, neinformarea suficienta si necunoasterea legislatiei specifice nationale si locale, faptul ca indicatorul pentru persoanele cu handicap nu ar avea un semn aditional pentru informare de prezentare a unui card (cu toate ca nu este obligatoriu potrivit legislatiei in vigoare) dar puteti motiva ca exista indicatoare de restrictie care au semne aditionale pentru prezentarea unui "ecuson" pentru acces.
Trebuie sa contestati in termen de 15 zile amenda. Si sa depuneti toate documentele ce stau la baza certificarii handicapului - alaturi de contestatie.
Banuiam ca numai instanta mai poate face ceva .Nu stian cum sa ma adresez .Voi vedea ce fac cand am sa citesc amenda ,in functie de suma scrisa ,oricum banuiesc va este destul de mare ,dupa cum am citit.
V a multumesc pt raspuns
Atentie sporita deoarece este vorba despre 2 documente distincte
Se face vorbire despre card=semn distinctiv care in fapt este patratul albastru care poate fi preluat inclusiv de pe site si multiplicat
Documentul esential il constituie cardul de parcare special care se elibereaza de catre serviciul specializat din primarie care contine poza,datele de identificare ale beneficiarului care u este transmisibil