avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare pe loc rezervat handicapatilor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare pe loc rezervat handicapatilor

Din cate am dedus din lege pe locurile inscriptionate cu semnul ptr handicapati au dreptul sa parcheze doar conducatorii auto care sunt posesorii unui document care atesta handicapul acestora..
INTREBARE :

1. Daca conducatorul auto are in familie un handicapat este sau nu indreptatit sa parcheze pe un astfel de loc? (el personal neavand un document in acest sens )
2. Cu un certificat de handicapat pot parca toti membrii familiei plus masina de serviciu a unuia dintre soti certificatul fiind pe numele unui copil minor ?Aceasta familie ocupa zilnic toate cele 3 locuri de parcare marcate.
Caz concret:; In Resita in parcarea din fata corpului 2 al Primariei sunt marcate 3 locuri ptr handicapati. Unul dintre riverani are un certificat de handicapat pe numele fiicei in varsta de aprox 10 ani. Prevalandu-se de acest act familia respectiva ocupa toate cele 3 locuri . Doua cu masinile personale si unul cu masina de serviciu a sotului.Pe deasupra mai au si tupeul de a telefona la politia locala daca gasesc unul din cele 3 locuri ocupat de o alta masina iar politistii vin ca fraierii la 2-3 zile si pazesc cele 3 locuri legitimand-i pe cei care parcheaza acolo
Cel mai recent răspuns: Tjuliano , utilizator 03:17, 6 Iunie 2021
1-Legal ,locurile special inscriptionate pot fi ocupate numai de catre vehiculele care poarta semnul distinctiv care identifica ca vehiculul apartine unei persoane detinatoare de certificat incadrare grad accentuat sau grav de handicap
2-Legiutorul nu a limitat dreptul persoanei cu handicap de a detine un anumit numar de vehicule
Nu poate fi invocata si utilizata calitatea de "riveran" in cazul parcarilor asigurate pentru autoritatile publice
In situatia expusa ,in care "riveranul" intelege sa ocupe concomitent 3 locuri de parcare,cu masinile proprii si de serviciu ,acesta savarseste un abuz,avand in vedere ca cel putin masina de serviciu nu apartine persoanei cu dizabilitati,respectiv nu beneficiaza de facilitatile acordate detinatorilor de certificat de incadrare in grad accentuat sau grav de handicap
Buna ziua!
Va rog din suflet sa ma ajutati cu o indrumare sau un sfat.
Am solicitat un loc de parcare pentru handicap , am primit locul problema
Este ca in locul meu parcheaza doua persoane ce detin card de handicap mentionez persoanele se deplaseaza singure la autoturism eu trebuie sa mi car fratele in brate pana la
Masina.
Am
Comunicat in scris cu ei ca ii rog sa nu mai parcheze pe locul solicitat de mine si rasp a fost ca pe acel
Loc poate parca oricine cu card de handicap.
Va multumesc ! Iulian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de parcare pentru persoane cu handicap anonymuslex anonymuslex Buna ziua, Lamuriti-ma va rog si spuneti-mi daca exista o lege care sa interzica persoanei cu handicap (eu) sa parcheze alt vehicul (cu alt nr de ... (vezi toată discuția)
Parcare loc persoane cu handicap Silentios1 Silentios1 Salut, Am și eu o întrebare legată de locurile pentru persoanele cu handicap. Este normal ca o persoană care a solicitat de la primărie un loc pentru o ... (vezi toată discuția)
Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)