avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cedare de actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cedare de actiuni

Bună ziua ,
Mai pot recupera banii dacă până în 2015 am fost acționar in firma cu 20% , iar din 2016 cu 10% . Mai pot recupera ce a fost până în 2016 adica 20%?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:49, 20 Decembrie 2018
Nu se intelege clar ce sa recuperati? Adica ati vandut actiunile detinute de dumeavoastra si nu vi s-a dat pretul cerut si care apare in contract?
Sau va ganditi la dividendele cuvenite pentru acea perioada si care se pot ridica in maxim 3 ani de la data hotararii adunarii generale a asociatior de repartizare a profitului ca dividende.
Mai este o situatie, adica daca la asta va refeiti, in care daca la data cand ati vandut, deci nu mai erati asociat in firma cu 20% ci doar cu 10%, si era profit in balanta contabila nerepartizat ca dividende, adica astehotarare aadunari generale in are apare lar ca s-a decis ca profitul sa ramana nerepartizat, el ramanand sa fie repartizat in exercitiile financiare viitoare, dumneavoastra nu mai aveti dreptul sa solicitati sa vi se repartizeze dividende ulterior datei cand ati vandut, pentru acel procent pe care nu il mai detineti. Trebuia sa fi tinut cont de acel profit pe care-l perdeti si sa-l fi luati in calcul la stabilirea pretului de vanzare a partcipatiei dumneavoastre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende neridicate dorin6211 dorin6211 Sunt asociat intr-o societate s.rl. cu o participare de 9%. Ceilalti asociati au 24%, 31% respectiv 36 %. La AGA din 2016 in procesul verbal se stipuleaza: ... (vezi toată discuția)
Dividende neincasate DonD DonD Am fost asociat intr-o firma (SRL), pe care am parasit-o anul trecut, fara sa imi incasez dividendele realizate in ultimii 5 ani. As dori sa stiu, daca mai pot ... (vezi toată discuția)
Modalitate de repartizare a profitului reportat lory_g lory_g O societate comerciala nu si-a distribuit profitul din anul 2006. Suma totala (conform balanta ianuarie 2010)din contul creditor 117 este de 9 449 ... (vezi toată discuția)