avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte la rubrica de intretinere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte la rubrica de intretinere?

Intr-un bloc cu 19 apartamente, suprafete diferite, nr persoane in fiecare apart. diferit, avem trecut in rubrica cheltuieli pe cota parte aceeasi suma:30.45 ron. Am citit intrebari si raspunsuri de aici si nu inteleg, se refera la nr pers pe apartament si la suprafata apartamentului sau cum? Multumesc anticipat. Mai am o intrebare. De ce gazul la bucatarie se plateste la fel , aceeasi suma daca eu nu consum fiind mai mult plecata din tara? Logic ar fi ca sa platim cat consumam. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:52, 21 Decembrie 2018
Sumele de plata la partile comune se platesc in functie de cota parte indiviza ce va revine fmdin acea suprafata. Cititi legea 196/2018 pentru mai multe detali...
Aveti contor separat de gaz la apartament sau se plateste la comun?
Pentru a va informa corect si complet asupra dispozitiilor referitoare la repartizare cheltuieli in condominiu,lecturati disp L nr 196/2018
Cheltuielile comune se repartizeaza functie de cota indiviza a fiecarui apartament cota existenta si consemnata in documentul de achizitie bun imobil
Referitor la plata gaze ,aveti regualtor individual ?
Daca locuiti in imobil de locuit fara regulatoare de gaz individuale,atunci achitati la comun
Daca nu locuiti in imobil,informati oficial presedintele de asociatie,care poate dispune masuri in consecinta
Multumesc pt raspuns. Nu am in apartament contor separat. Cum fac sa instalez unul ca sa platesc cat consum, adica mai deloc?
Despre asta discutati cu distribuitorul dvs. de gaz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă nu locuiește nimeni într-o locuință e normal să plătească ... edy007s edy007s Dacă nu locuiește nimeni într-o locuință e normal să plătească întreținere și să i se pună și penalități? (vezi toată discuția)
Cotele de intretinere pentru un apartament nelocuit mariaba mariaba Am citit discutiile din forum pe subiect dar doresc totusi o clarificare si baza legala a acesteia pentru situatia urmatoare: Intr-un apartament au locuit 3 ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? ghiumusa ghiumusa buna seara, Intr-un apartamnet a locuit o singura persoana care a decedat. de 2 luni In acesta luna pe lista de intretinere i-au aparut plati la : service ... (vezi toată discuția)