avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere membru fondator si secretar general ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere membru fondator si secretar general ong

Bună ziua,
Am o intrebare in ceea ce priveste retragerea din functie a secretarului general care este si membru fondator intr-un ong. Care sunt procedurile si actele necesare?
Multumesc,
O zi placuta!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:03, 13 Ianuarie 2019
Depune in scris catre conducerea ong o instiintare ca numitul ...incepand cu data de ..... renunta la functia detinuta si la calitatea de membru, daca asta doreste. Comitetul de conducere al ong la prima sedinta ia act de dorinta respectivului, desemneaza interimar dintre membrii comitetului o persoana care sa se ocupe de activitatea curenta aferenta acelei functii si, la prima adunare generala va fi trecut un punct distinct pe ordinea de zi, organizare alegeri pentru ocuparea acelei functii. Procesul verbal al adunarii generale va fi depus la judecatorie.
daca doar doreste sa se retraga din functia de secretar general, in ipoteza ca acea functie este una din cele din cadrul Consiliului Director, trebuie sa anunte in scris asociatiei ca se retrage din aceasta functie, respectand preavizul daca e stabilit legal sau contractual un preaviz ( ca nu ati precizat ce act juridic guverneaza relatia asta, ce e cu acea functie...). Preferabil ca un (alt) membru din COnsiliul Director sa semneze de primire si sa puna data pe un duplicat / copie a instiintarii de retragere, sau sa fie trimisa prin posta / pe email in asa fel incat sa ajunga la presedinte sau alta persoana din consiliul dirctor, si sa sa aiba confirmarea primirii. Si atunci Consiliul Director, luand act de retragere (care e un act unilateral, nu trebuie "aprobat" de cineva) declara vacant acel post si ia masurile necesare ocuparii acelei functii vacante ( cel mai probabil prin alegeri intr-o sedinta de Adunare Generala). Nu ati precizat daca acea persoana este inca membru al asociatiei si daca doreste sa ramana membru si dupa ce se retrage din functia de secretar general....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere membrii fondatori Marilena56 Marilena56 Pentru o asociatie,nou infiintata, daca un membru fondator din 3 doreste sa se retraga, care este procedeul? Mentionez ca asociatia are doar 4 membri, membrul ... (vezi toată discuția)
As dori sa ma retrag din functia de presedinte al unei asociatii culturale Didi_mi Didi_mi Buna-ziua, Am infiintat anul trecut o asociatie non-guvernamentala si detin functia de presedinte. In anul acesta au aparut diferite schimbari si doresc sa ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la calitatea de membru asociatie non profit ramonamarcu ramonamarcu Buna ziua! Sunt presedintele unei asociatii non-profit si as vrea sa stiu cum as putea sa renunt cu totul la a face parte din componenta asociatiei. (vezi toată discuția)