avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Valabilitate documente electronice in sanatate
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Valabilitate documente electronice in sanatate

Certificate, adeverinte, referate
Sunt valabile aceste documentele trimise electronic in sanatate?
Cel mai recent răspuns: Mihai Cochior , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:41, 28 Decembrie 2018
De regula se trimit prin posta insotind produsul expediat, in original (scrise) si traduse in limba tarii de destinatie (traducere certificata de autenticitate).
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Pot fi considerate originale daca sunt semnate electronic in acord cu prevederile Legii 455/2001.
„Art. 5 Înscrisul în formă electronică, căruia i s-a încorporat, atașat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat nesuspendat sau nerevocat la momentul respectiv și generată cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnăturii electronice, este asimilat, în ceea ce privește condițiile și efectele sale, cu înscrisul sub semnătură privată.”
În practică am întâlnit furnizor medical de renume care emite astfel fișele de aptitudine emise după controalele de medicina muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail - dovada in instanta petronelabz petronelabz spuneti-mi va rog corespondenta intre 2 persoane (angajat si angajator) are vreo valoare in cazul unui proces? multumesc (vezi toată discuția)
Valoarea mailului in instanta ContSters82010 ContSters82010 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, din experienta dvs., daca e-mailul are valoarea unui inscris sub semnatura privata? Speta este urmatoarea: Un furnizor, cu ... (vezi toată discuția)