avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate tutelara exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate tutelara exclusiva

Buna ziua. Prietena mea a divortat la notar in februarie 2018. Fetita pe care o avea a ramas in grija ei. Din augustul fostul sot a anuntat-o ca se muta fara alte detalii, unde pt cat timp cu cine. Tot de atunci el nu a mai venit sa ia fetita desi prietena mea constant ia scris pe whatsup cand vine sa ia fetita, apare ca vede mesajul dar nu scrie nimic. Azi, 23.12.2018 in sfarsit i-a raspuns ca nu vine sa i-a fata. Pensia alimentara o plateste constant prin banca asa cum s-a stabilit prin divort. Poate obtine autoritate tutelara in astfel de conditii?
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2018
laura38038, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:51, 23 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dreptul la vizita este UN DREPT nu O OBLIGATIE.
Daca atat il duce sufletul asta este.
Ma indoiesc sa obtina exercitarea autoritatii parintesti doar pentru ea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nu este suficient pentru a se obtine custodie exclusiva.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Am ghidat-o sa apeleze la stabilirea uni program fix de vizitare minor pt ca se pare ca omul vroia sa isi ia fata in urmatoarele minute dupa ce 4 luni de zile nici macar nu a intrebat ce ii face copilul si ca nici pana in momentul de fata prietena mea nu stie daca ii da copilul unde v-a sta cu el si mai ales in ce conditii. Cred ca prin aceasta il va putea calma si lamuri ca un copil nu este o minge sa faci ce vrei cu el si ca celalalt parinte trebuie sa stie in ce conditii si unde va sta copilul chiar si pentru o noapte

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, nu este suficient pentru a se obtine custodie exclusiva.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Custodia exclusiva nu afectează deloc programul de vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita minora UTILIZ UTILIZ In actiunea de divort avocatul sotiei mele a trecut: - in temeiul disp. art.43 al.3 din c. fam in ce privesc drepturile parintesti, dorim ca vizitele la ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog!- neintelegeri intre parinti mihalea223 mihalea223 Nu mai stiu ce sa fac simt ca o iau razna.Alerg si ma zbat degeaba toate usile duc in calvaru numit tribunal!. Am divortat acum doi ani si de atunci eu nu mai ... (vezi toată discuția)