avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident mortal în drum spre locul de muncă ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident mortal în drum spre locul de muncă nedeclarat la ITM. Ce putem face? Nu ni s-a dat niciun leu ajutor din partea firmei

Buna ziua in data de 10 12 Tatăl meu mergea la munca in momentul cand a traversat in statia de autobuz ptr a fi luat de masina firmei a fost izbit de o masina ,a stat în comă o săptămână iar in data de 16 12 a decedat ,cei de la munca zic ca nu este accident de muncă și nu au declarat la ITM ce putem face ,multumesc mult,precizez ca nu i sa dat 1 leu ajutor din partea lor ,multummultumesc
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Simosimona20 , utilizator 08:26, 30 Decembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din experiența va transmit ca va fi important ce Se va stabili,prin expertiza, in privința vitezei cu care circula autoturismul. Se poate retine o culpa comuna in privința producerii accidentului rutier. Trebuie sa fiți reprezentați, in cadrul dosarului penal, de către un avocat specializat in astfel de cazuri.
Va multumesc mult.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa aveți in vedere ca in cazul in care va fi atrasa răspunderea șoferului autoturismului ptr producerea accidentului rutier și implicit va fi trimis in judecată ptr ucidere din culpa și ulterior i se va stabili o pedeapsa, societatea de asigurari, la care avea autoturismul asigurat prin polița RCA, va Răspunde și va achita despăgubiri civile către familia Dvs conform gradului de culpa stabilit in sarcina șoferului.
Ultimele discutii se refera la cazul penal al accidentului de circulatie, nu la faptul daca este vorba si de un AM sau nu. Procurorul de caz si politia pot cere efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea auto.
Nu este obligatoriu, fiind vorba de un caz penal (victima unui accident rutier a decedat), ca evenimentul produs sa se incadreze ca AM. In legatura cu acest aspect s-a deschis discutia de catre utilizator.
PV de cercetare al politiei face parte ca document din dosarul de cercetare al evenimentului produs si politia are obligatia legala sa-l trimita la ITM.
Cum victima a decedat, daca sunt indeplinite conditiile legale de inregistrare AM (vezi primul meu mesaj) de catre firma, atunci ITM va trimite dosarul de cercetare la parchet.
Daca evenimentul rutier se inregistreaza si ca AM si dosarul de cercetare al AM ajunge la parchet, procurorul poate solicita efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii.
Va multumesc am reusit sa înregistrez la ITM accident de deplasare.

Alte discuții în legătură

Accident la locul de munca Olesea2018 Olesea2018 In timp ce plecam seara de la locul de munca (lucrez educatoare la gradinitza) am lunecat pe ghetushul de pe teritoriu si miam fracturat miina la cot avind ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - accident pe drumul spre locul de munca dibella dibella Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu un concediu medical: cine si cum stabileste daca este accident in timpul deplasarii la serviciu ? Am cazut la 30m de ... (vezi toată discuția)
Bună seara! tatăl meu a suferit un accident rutier în drum ... ELENA1234567890 ELENA1234567890 Bună seara! Tatăl meu a suferit un accident rutier în drum spre locul de muncă, iar la ceva timp a venit un domn care s-a recomandat că este de la o ... (vezi toată discuția)