avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... case de pensii sectoriale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

case de pensii sectoriale

rog detaliere privind denumirea casa de pensii sectoriala. pe mine personal expresia ma duce cu gandul la calcularea valorii pensiei functie de o valoare sectoriala stabilita pe sistemul apararii si sigurantei nationale.daca se pune problema stabilirii valorii pensiei functie de contributie in opinia mea este aberant sa se raporteze la salariul minim pe economie.sa-mi spna cineva daca gresesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:04, 16 Noiembrie 2009
Denumirea "case de pensii sectoriale" apare in proiectul viitoarei legi a pensiilor.
Nu ati citit comunicatele de presa? In cazul pensionarilor militari pensia le va fi calculata, respectiv recalculata ca si cand ar fi contribuit la bugetul asigurarilor sociale de stat. Ce va fi, vom vedea!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie prin adaugarea stagiilor de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie alexdany66 alexdany66 In luna decembrie 2005 am iesit la pensie ,la varsta de 39 ani si 7 luni, din cadrul MApN avand trecut pe decizia de pensionare PENSIE DE SERVICIU PENTRU ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei sweet sweet in urma cu 8 luni am depus .pentru tatal meu ,la casa de pensii cateva adeverinte de la firmele unde a lucrat ,adeverinte ce cuprindeau sporuri de noapte ... (vezi toată discuția)
Varsta la care pot solicita recalcularea pensiei alexeidn alexeidn Buna ziua, Ma numesc Dinu Alexei, sunt pensionar militar din anul 2002 cu o vechime de 35 de ani de munca, am 62 de ani si tot din anul 2002 sunt angajat, cu ... (vezi toată discuția)