avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre vecini zgomotosi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre vecini zgomotosi ...

Buna seara. Locuiesc, impreuna cu familia mea (2 adulti si 2 copii, dintre care unul minor), intr-un bloc de locuinte colective, la parter, intr-un apartament cu 3 camere.
Avem probleme atat cu vecinii de la etajul 1, cat si cu cei de la etajul 2.
Ne produc un disconfort aproape permanent, prin tararea unor obiecte de mobilier pe pardoseala, trantiri de obiecte pe pardoseala, trantiri de usi, batai cu picioarele in pardoseala etc. Blocul fiind din elemente prefabricate pe structura de beton armat, cu plansee subtiri din beton armat, se comporta ca o adevarata cutie de rezonanta. Disconfortul este omniprezent, acestia nu tin seama de orele de liniste macar, practic incepand cu orele 7.30 pana in jur de ora 24.00 la noi in casa se aude ca sub un grajd de cai.....
Desi am incercat de cateva ori sa vorbim cu acestia, nu au raspuns favorabil doleantelor noastre, ignorand total reguli elementare de convietuire la comun.
Rugamintea noastra este aceea de a ne indruma spre calea legala de rezolvare.
Care este nivelul admisibil de zgomot, atat in intervalele de liniste impuse prin lege, cat si in afara acestora (pe parcursul zilei nu poti dormi intre orele 7.30 - 24.00......).
Daca se pot face masuratori aleatorii ale nivelului de zgomot, de catre cine si cum putem aborda in instanta de judecata aceasta situatie, in conditiile in care proasta crestere a acestor locatari, impertinenta lor, sunt evidente.

Multumim anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2018
Valf2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valf2018 , utilizator 07:47, 29 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt probleme frecvente in relatiile locatarilor din imobilele de locuit in comun
Mai ales in cazul constructiilor din prefabricate din beton armat disconfortul fonic este recunoscut
Nivelul zgomotului admis in imobile d elocuit in comun este de 35 db
Problema esentiala consta in acea ca exista o singura autoritate care sa detina baza tehnica necesara masurarii pragului fonic=garda de mediu
Actionarea in instanta a locatarilor implica efort de timp alocat termenelor de judecata,stress si nu garanteaza obtinerea de hotarare judecatoreasca favorabila
Pentru solutionare,sunt mai multe variante la latitudinea dv
O varianta,analizati oportunitatea executarii de izolare fonica a tavanelor apartamentului dv
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplex cumparat nou - zgomot Bașar Andrei Bașar Andrei Duplex cumparat nou Buna ziua, Am achizițonat o parte duplex nou construită. Am făcut finisajele și mobila și ne-am mutat într-un final și noi și ... (vezi toată discuția)
Bună seara! locuiesc într-un imobil la etajul 1 și sub mine ... Ionuț  Ruscea Ionuț Ruscea Bună seara! Locuiesc într-un imobil la etajul 1 și sub mine își desfășoară activitatea o societate comerciala care începe programul de la 06:00! Ma ... (vezi toată discuția)
Faptul ca fac dus seara si se aud tevile de apa in peretele vecinului, ... lidia0001 lidia0001 Faptul ca fac dus seara si se aud tevile de apa in peretele vecinului, unde are dormitor, poate fi considerat deranjarea linistii ? Pot primi amenda pentru ca ... (vezi toată discuția)