avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cesionare credit
Discuție deschisă în Executare silită

Cesionare credit

Buna ziua,
In sensul noii legi ce urmeaza a fi promulgata privind interzicerea cesionarilor de a executa silit datornicii la banci cu mai mult decat dublul sumei cu care au cumparat de la banca, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez. Sunt executat silit cu poprire pe salariu de 10 ani. Trebuie sa actionez in judecata?
Nu domnule vorbim aici de cacialmaua care o fac EXACT MIZERIILE de banci care isi recupereaza dauna total si actioneaza inca o data pri aceste inventate jepcare firme de recuperare sa scoata banii negrii fara taxe in paradis fiscal.... Si apropos ...Am luat credit in ideea ca mergem la o institutie care nu practica japca unor dobanzi exorbitante si comisioane nesimtite dublate de taierile salariale Basiste care au contribuit la dezastrul actual....Aceste mizerabile camatarese nu au vrut sa iti acorde nicio sansa urmarind premeditat aceasta cale de profit...Provizioane-Firme de exportare a profitului ..
HAIDETI NU VA MAI DATI RANITI CA NU INTELEGETI ---Jaful facut de aceste printese Isaresciene care culmea merg pe profit Zero de 7 ani dar sunt cinstite si nici gura nu le pute ..
E interesul dumneavoastra sa le aparati si nu imi pasa ca le elogiati.

Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2019
DenisRif, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E offtopic dar voi spune totusi: daca Basescu v-a taiat salariul, inteleg cat "nu intelegeti" din ce se intampla de fapt. Dar nu e vina dvs.. Este vina media, a oamenilor asa zisi de business, etc. etc. Repet: nu bancile va obliga sa luati credit. Platiti-va creditele la timp si nu va cesiona nimeni creantele. Nu cred ca banca, daca ati platit la timp a cesionat creditul si ati platit din nou. Desigur, daca exista clauze abuzive, aveti posibilitatea sa actionati in consecinta. Cred ca singurii raniti sunt oamenii care nu inteleg cum functioneaza acest mecanism numit viata: orice actiune sau inactiune are o consecinta.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
Company Advising, utilizator
Eu nu analizez clauze, sunt perfect de acord ca trebuie sa platim datoria dar cum sa nu sustin ca sunt o mizerie atat timp cat dupa ce ai platit mai mult decat dublu imprumutat si dupa 10 ani ai un rest de plata mai mare decat suma imprumutata? Si in conditiile in care esti executat lunar, restanta creste! Trebuie eu sa caut clauze abuzuzive sau ei sunt de buna credinta si nu trebuie jigniti sau acuzati? Pe scurt, niciodata nu vei scapa de datorii indiferent cat platesti, ba mai mult, datoriile cresc in timp ce platesti!

Company Advising a scris:

E offtopic dar voi spune totusi: daca Basescu v-a taiat salariul, inteleg cat "nu intelegeti" din ce se intampla de fapt. Dar nu e vina dvs.. Este vina media, a oamenilor asa zisi de business, etc. etc. Repet: nu bancile va obliga sa luati credit. Platiti-va creditele la timp si nu va cesiona nimeni creantele. Nu cred ca banca, daca ati platit la timp a cesionat creditul si ati platit din nou. Desigur, daca exista clauze abuzive, aveti posibilitatea sa actionati in consecinta. Cred ca singurii raniti sunt oamenii care nu inteleg cum functioneaza acest mecanism numit viata: orice actiune sau inactiune are o consecinta.

Trebuie studiate actele. Asta e primul pas. Va spun sigur ca la un ipotecar de 200.000 lei se restituie aproximativ 420.000 lei sau pe acolo. Asta in prima faza. Ulterior, dupa ROBOR si alte comisioane e posibil sa vedeti ca ajungeti la o suma si mai mare de restituit.
Nu e vb de jigniri sau acuze. E vb de ce s-a semnat. Si pentru a fi sigur ca se respecta ce ati semnat, trebuie sa vedeti exact ce platiti si in ce conditii. In general, cand se ajunge de executare, daca suma este mare, se adauga si cheltuieli mari, onorarii, etc..
Intr-adevar aceasta lege a fost contestata la CCR si se va judeca pe data de 27.02.2019.

Alte discuții în legătură

Ajutor disperat pentru solutionarea unei executari RAISA76 RAISA76 Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire si consider ca in cazul meu s-a facut un mare abuz. in anul 2006,am facut o descoperire de card in valoare de 1700,si ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta aferenta unui contract de credit neachitat cimpeancecilia cimpeancecilia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, indrumari legale cu privire la achitarea unui contract de credit pentru care sunt presata de KRUK Romania SRL - ... (vezi toată discuția)