avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită AJUTOR DISPERAT PENTRU SOLUTIONAREA UNEI EXECUTARI
Discuție deschisă în Executare silită

AJUTOR DISPERAT PENTRU SOLUTIONAREA UNEI EXECUTARI

Buna ziua!
Am si eu o mare nelamurire si consider ca in cazul meu s-a facut un mare abuz.
in anul 2006,am facut o descoperire de card in valoare de 1700,si nu am indeplinit obligatiile contractuale de a restitui suma datorata.In decursul acestor ani banca a cesionat catre o institutie financiara NEBANCARA care la randul ei a cesionat mai departe la o alta institutie infiintata in Germania.Aceasta societate a trecut la recuperarea sumei cu ajutorul unui executor judecatoresc iar suma totala a ajuns la 6.793,06 debit plus cheltuieli executorii ajungand la suma de 8.138,76.
Mentionez ca instanta a investit cu formula executorie contractul privind acordarea/majorarea de limita de descoperire de cont incheiat intre mine in calitate de imprumutat si banca in calitate de creditor.Nu am fost citata si anuntata in niciun fel prin niciun document .Intrebarea mea este:In ce conditii puteau sa-mi majoreze debitul avut la banca in momentul cesionarii,si ce proceduri exista pentru a ataca executarea.Va multumesc
In 15 zile de cand ati primit ce nu va convine de la un executor, care reprezinta un creditor, adaugand la masa credala si cheltuielile lui de executare, puteti formula contestatie la executare. Din pacate executarile astea silite sunt atat de tehnice dpdv juridic, incat eu nu as indrazni (in necunostinta unei legislatii stufoase si mereu schimbatoare) sa ma adresez unui executor, nici sub forma de creditor, si nici sub forma de debitor, fara reprezentarea unui avocat SPECIALIZAT. Norocul meu e ca am invatat legile aferente.
Din 2006 pana acum sunt 10 ani. La suma datorata s-au adaugat dobanzi, penalizari alte dobanzi la cele neincasate,..cheltuielei de administrare si tot asa, soldul a crescut..deci si datoria dvs.
Cheltuielile de executare sunt separate de datoria respectiva, acestea reprezinta costurile prin care v-au gasit, au facut actiune in instanta
Puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile de la data la care aţi luat cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestaţi
multumesc pentru raspuns, dar este partial. as fi interesata de conditiile legale, in care ar fi putut sa majoreze debitul cesionat de banca si ce posibilitati de atacare am.
am mentionat ca banca a cesionat debitul catre o alta entitate.
In instanta s-a hotarat : Contractul meu cu banca are titlu executor si ca atare se executa (eu asta inteleg)nefiind vorba decat de debitul creat pana in momentul cesionarii
O institutie financiara nebancara poate percepe dobanzi si penalitati?
Ați înțeles greșit, ce s-a cesionat e un drept de creanta, nu o sumă anume. Dacă va citiți contractul cu banca veți vedea ce anume și cat trebuie sa plătiți, Datoriei pe care o aveați la data scadenta, i se tot adaugă penalități pana când veți plati tot ce datorați.
Dacă nu ați plătit nimic din 2006 încoace, contestați executarea și invocați prescripția.
Dacă nu va descurcați cu redactarea contestatie apelati la un specialist - jurist/ avocat.

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta, titlu executoriu, perimare si prescriere executare silita, frauda executor judecatoresc. Darius_D Darius_D Buna ziua, Ma numesc Darius si va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In 4 aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la BANCA. Am ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)