avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... infractiunea de fals in inscrisuri oficiale si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

infractiunea de fals in inscrisuri oficiale si anularea unui contract

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie la care as dori un sfat.
Am cumparat un teren de la o persoana fizica acum 2 ani si ceva. Am aflat acum ca vanzatorul cat si mandatarul sau la semnarea contractului de vanzare cumparare si reprezentanti ai primariei sunt pusi sub acuzare in sensul in care ar fi comis infractiunile de fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual iar reprezentantii primariei si infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice. Se pare ca titul de proprietate in baza caruia vanzatoarea mi-a vandut terenul este fals . Este vorba de un titlu emis in baza Legii nr.18/1991 prin care i s-ar fi reconstituit dreptul de proprietate asupra acestui teren. Terenurile vandute de acestia sunt mai multe si sunt multi cumparatori care au cumparat aceste terenuri. Nu am fost citata in acest dosar , nu sunt parte. Nici nu stiu daca inca s-a fixat vreun termen , am inteles ca prin rechizitoriu s-a dispus inceperea urmaririi penale si trimiterea in judecata. Vreau sa stiu daca pot pierde dreptul meu de proprietate avand in vedere acest dosar penal? Cineva mi-a spus ca ar fi bine daca m-as constitui parte civila in acest dosar. Va rog sa ma sfatuiti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: monicelu , utilizator 00:13, 19 Noiembrie 2009
DA este inscris dreptul meu de proprietate in CF. Deocamdata din informatiile pe care le am rechizitoriul a fost trimis la Tribunal dar nu s-a dat un numar de dosar deci nici termene. In rechizitoriu am vazut ca sunt chemata ca martor dar atat. Nu am cui vinde ca as fi vandut ...nimeni nu cumpara pe criza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune geany_n geany_n Detin o cota indiviza dintr-un imobil (300mp+casa). Celalalt coindivizar (bunicul meu)a facut un act de donatie si ulterior un contract de v-c pentru cota sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema mai delicata ca sa zic asa. bunicul meu a mostenit de la sora sa un teren cu suprafata de 2 ha. sora lui a decedat acum 23 ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)