avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Stabilire CASS pe venituri din investitii PF nesalariat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Stabilire CASS pe venituri din investitii PF nesalariat

Veniturile din dobanzi se iau in calcul ca suma efectiv incasata (banca retine impozitul de venit)? Obligatiunile de stat ale Romaniei sunt neimpozabile - ele nu se iau in calcul nici la stabilirea CASS din investitii? Daca venitul din investitii depaseste 12 salariul minim brute in 2018 (22 800 RON) CASS se raporteaza la venitul efectiv incasat sau la 22 800 RON (12 salarii minime)?
Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:39, 1 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatiunile de stat ale Romaniei sunt neimpozabile - ele nu se iau in calcul nici la stabilirea CASS din investitii. Veniturile din dobanzi se iau in calcul la cass.
Procentul 10% CASS se raporteaza la plafonul de 22 800 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzile bancare ptr stabilirea cass din venitul din investitii Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am 2 intrebari. 1) In determinarea venitului din investitii ptr stabilirea CASS se tine cont de dobanzile brute sau cele nete - efectiv incasate de ... (vezi toată discuția)
Cas și cass la venituri din dobinzile titlurilor de stat Punctulet Punctulet Buna ziua, Daca as obtine venituri din dobinzile titlurilor de stat care sunt neimpozabile, trebuie sa platesc CAS CASS daca dobanzile anuale nu depasesc ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica mircea.gadalean mircea.gadalean 1.In 2019 am incasat 39000 ron din chirii. Trebuie sa platesc cas si sau cass? 2.Tot in 2019 am avut incasari din dobanzi de aproximativ 3500 ron dar unul din ... (vezi toată discuția)