avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Incapacitate de plata rate - divort
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Incapacitate de plata rate - divort

Buna ziua,
Sunt casatorita de doi ani. In oct.2017 am facut un credit prin prima casa cu suma de 59000 euro, avans de 3000 euro si toate taxele aferente creditului, fondul de garantare, asigurari, etc. pe 26 ani cu rata de inceput 1230 lei iar acum a devenit 1455 lei dupa nici un an. Sotul e debitor cu salariul net 3500 lei iar eu codebitor cu minim pe economie. In mai 2018 am mai facut un credit de nevoi personale 25000 lei pe 5 ani pe numele sotului(rata600 lei) ptr.achizitionarea mobilierului din casa. Casa e un P+1 cu 3 cam. in Ilfov, nou construita in 2017 iar la intelegere cu dezvoltatorul am investit bani in finisaje mai de calitate decat ce ne-a oferit el, inclusiv mobilier bai, centrala, etc. In urma neintelegerilor dintre noi, sotul impreuna cu socrul m-a dat afara din casa(am declaratie la politie in sensul asta dar nesolutionata cu nimic pana in momentul de fata) si mi-a sechestrat telefonul mobil si bunurile personale pe care le mutasem de curand de unde am stat impreuna anterior(timp de 4 ani) din garsoniera mostenita jumate cu sora mea de la mama si asa am ajuns la divort. De doua luni el si cu ai lui ma hartuiesc sa platesc ratele ca altfel el nu mai plateste nimic si pleaca din tara si ma lasa cu bancile. Am incercat sa vorbesc cu el sa divortam la notar si sa preia el ratele ptr.ca a ramas in casa si cu toate bunurile si ptr.ca eu nu as fi solvabila cu salariul minim pe economie la banca iar in prima faza a spus ca vrea si apoi ca se mai gandeste, dar se tot gandeste de doua luni si creditele nu-s platite si nu stiu ce sa fac, eu stau cu chirie. Parerea mea e ca trage de timp ca sa-si faca plecarea din tara asa cum m-a amenintat si sa ma lase cu datoriile la banci dar si cele de utilitati neplatite. La banca cu casa am fost eu si am vorbit si mi-au spus sa ne intelegem sa preia el creditul ca eu nu sunt solvabila cu salariul sau sa platim jumate chiar si in urma divortului doar ca eu nu-mi permit sa stau cu chirie, sa ma intretin si sa platesc si jumatate din rate fara sa beneficiez de nimic din credite. Care sunt consecintele in cazul cel mai rau in care nu pot plati ratele singura si pierd casa si el pleaca din tara si ce pot sa fac in acest caz? El nu are nimic pe numele lui si a mai fost plecat 7 ani in Italia inainte de casatorie, eu am casa jumate cu sora mea de la mama mostenire, o pensie privata, salariul si un depozit de economii in banca pe care mi l-a golit tot el ptr.ca l-am pus imputernicit, toti banii i-am bagat in casa+credite. Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
cristina_mb, utilizator

Alte discuții în legătură

Sulta brokenangel brokenangel Buna ziua , sunt aproape de finalizarea partajului inceput in 2013 .. Partajam un apartament de 3 camere evaluat la 45.900€ si care este luat prin prima ... (vezi toată discuția)
Credit franci elvetieni, divort Cryss84 Cryss84 Buna ziua! am si eu o intrebare: am o prietena casatorita care are credit pentru un apartament cu 2 camere in franci elvetieni.. si a auzit ca daca ... (vezi toată discuția)
Partaj cu probleme olyy23 olyy23 Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat , sora mea a divortat, impreuna cu sotul au luat un credit ,ambii fiind codebitori, de un an de cand au ... (vezi toată discuția)