avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara cat dureaza?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara cat dureaza?

Buna ziua..as dori daca daca sunteti amabili sa imi raspundeti unde se face plangerea penala.pentru neplata pensiei alimentare..la parchetul de pe langa judecatoria unde lociuesc eu ca reclamant sau la parat?si sincer asa dori sa imi ziceti din cunostintele d-voastra cat ar dura solutionarea unei astfel de actiuni?in ce consta ea de fapt?e acelasi lucru ca un proces ?
Cel mai recent răspuns: Roxana Zbarnea , Avocat 22:08, 16 Noiembrie 2009
Neplata pensiei de intretinere, stabilita de instanta, timp de 2 luni se considera abandon de familie fapta ce este sanctionata de legea penala. In cazul dv. solutionarea cauzei se va face cu celeritate, adica intr-un timp scurt.
Chiar daca va adresati cu plangerea direct la parchet, de acolo va fi trimisa la sectia de politie de care apartineti, pentru a se face cercetari. Deci, eu va sfatuiesc sa va adresati intai la politie, unde veti fi chemata si dvs. si tatal minorului care nu a mai platit pensia. Dupa efectuarea cercetarilor, procurorul se va pronunta daca dosarul va fi trimis sau nu in instanta.
mergeti cu incredere la sectia de politie. cu siguranta ca dupa ce tatal va fi chemat la audiere, va efectua si plata pensiei de intretinere, astfel ca nu se va ajunge mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! de 6 luni fiul meu nu mai primește pensie alimentara! ... Mia4 Mia4 Bună seara! De 6 luni fiul meu numai primește pensie alimentara! Care este procedura la politie pt a face plângere penala,către tatăl copilului! ... (vezi toată discuția)
In cat timp se rezolva o plangere penala?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Pentru infractiunea de abandon de familie savarsita de fostul sot am depus o plangere la politie, a trecut aproape o luna, am dat declaratii si eu si fostul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala raluka28 raluka28 Buna ziua!!! Am depus de curand o plangere penala pt abandon de familie la parchet si as dori sa stiu ce va urma dupa aceasta ? Multumesc anticipat !! (vezi toată discuția)