avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Angajare cenzor extern pt asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Angajare cenzor extern pt asociatia de proprietari

Buna seara,
Am nevoie de o clarificare. La sedinta initiala de constituire a asociatiei s-a ales un cenzor extern, cu un salariu net de 350 RONi, caruia, in acel moment, credeam ca ii putem face contract de mandat.
La urmatoarea sedinta, cand a venit si reprezentantul firmei de administrare, ni s-a explicat ca acest cenzor poate fi angajat prin contract de mandat doar daca face parte din asociatie si din pacate acest lucru nu se intampla, el este din ansamblu dar fiecare bloc are propria asociatie.
Este aceasta informatie corecta? Se poate utiliza contractul de mandat pentru cenzor extern ? pentru ca nu am gasit nimic in noua lege.

Ce alte optiuni exista pentru angajarea unui cenzor extern? CIM/contract ca PFA !?

Merci!
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 19:36, 26 August 2019
Articolul 46-L196/2018
(2) Dacă dintre membrii asociației de proprietari nu se poate alege un cenzor, atunci adunarea generală a proprietarilor mandatează comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociației de proprietari, persoană fizică cu studii superioare în domeniul economic sau juridic ori persoană juridică cu domeniul de activitate contabilitate, audit financiar sau consultanță în domeniul fiscal, pe bază de contract individual de muncă sau, după caz, contract de prestări de servicii.

Se intocmeste c.i.m. pentru cenzor angajat ca salariat si contract de prestari servici daca detine o forma de organizare tip PFA, SRL, II, etc.
Sa inteleg ca pot angaja un cenzor extern ca persoana fizica prin c.i.m. ?
Bineinteles.
Dvs. înțelegeți altceva din cuprinsul acestei prevederi?
angajarea unui cenzor din afara asociației de proprietari, persoană fizică cu studii superioare în domeniul economic sau juridic ori persoană juridică cu domeniul de activitate contabilitate, audit financiar sau consultanță în domeniul fiscal, pe bază de contract individual de muncă
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
cyan, moderator
Lipsa unei virgule aici "Se intocmeste c.i.m. pentru cenzor angajat ca salariat si contract de prestari servici daca detine o forma de organizare tip PFA, SRL, II" m-a bagat puțin in ceață.
Acum v-ați lămurit?
Puteti angaja cu contract de munca o persoană fizică pentru a fi cenzor, dar trebuie să îndeplinească cerințele legii, persoană cu studii superioare în domeniul economic sau juridic.
Acum, cu legea asta au trecut în extrem cu cerințele, în vechea lege se specifica ca cenzorului să aibă studii medii, acum trebuie să aibă studii superioare economice sau juridice, economist sau avocat.
Îmi și închipui avocați care se apucă de cenzorat la asociații de proprietari.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)
Verificare liste cote de intretinere Va rog sa-mi spuneti ce cod CAEN/obiect de activitate trebuie sa am la PFA sau SRL pentru a face verificari de liste plata cote de intretinere la asociatiile ... (vezi toată discuția)
Cenzor ionelpascaru ionelpascaru legea 196/2018, la art 46 alin 2 zice: \"Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege un cenzor, atunci adunarea generală a ... (vezi toată discuția)