avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa firma

Buna seara, In anul 2015 am infiintat o firma pe care am suspendat-o in 2016 pentru ca nu a mers deloc aducem bani din casa pentru chirie.Datori la stat sau tot acumulat, desi nu mai exista angajati , firma are stocuri zero tot vin prin posta de plata. Vreau sa stiu ce pot face sa reusesc sa inchid firma , si totusi sa evit platile care sunt undeva la 10000-15000 .firma nu are datori la niciun furnizor.Se poate intra in insolventa.Care ar fi cheltuielile pentru avocat.Ma poate ajuta cineva cu un sfat o indrumare.Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 10:33, 5 Februarie 2021
Pentru a deschide insolventa/falimentul nu va încadrați pentru ca nu aveti valoarea minima de 40.000 ron. Puteti incerca dizolvare in instanta. Si apoi radierea. Din ce luna ati hotarat suspendarea si pentru ce perioada? Pentru detalii, imi puteti scrie prin mesaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat
sunt 3 variante de /inchidere:
1) in instanta prin L85/2014 dar trebuie sa aveti datorii de 40.000 lei (datorii ce pot fi si catre dvs)
2) in mod voluntar la orc dar nu trebuie sa aveti datorii
3) in mod judiciar la orc la cererea finantelor cand va va veni randul
Dizolvarea se poate face in instanta de catre orice persoana interesata, nu neaparat de ONRC.
Buna ziua, revin cu discuția de închidere, intre timp firma este inactiva, dar datorii se tot strang. As dori sa stiu care sunt costurile si daca ma puteți ajuta sa reusesc sa inchid firma fara a achita datoriile care crex ca au juns aproape de 50000,desi nu inteleg desi este inactiva, angajați nu sunt înregistrați costuri la buget tot vin. Multumesc!

Ionita Cristina Avocat a scris:

Pentru a deschide insolventa/falimentul nu va încadrați pentru ca nu aveti valoarea minima de 40.000 ron. Puteti incerca dizolvare in instanta. Si apoi radierea. Din ce luna ati hotarat suspendarea si pentru ce perioada? Pentru detalii, imi puteti scrie prin mesaj.


Buna ziua,

Intre timp a ajuns la 50.000 lei pragul pentru insolventa.

Datoriile societatii se achita din averea societatii, nu din averea asociatilor/administratorilor.

Orice societate se poate inchide, dar trebuie avuta in vedere situatia concreta.

Primul pas in analiza situatie si pentru stabilirea modalitatii de lucru este studiul balantei analitice la luna precedenta.

Daca doriti ne puteti balanta prin email si va propunem o strategie pentru inchiderea societatii.

Adresa noastra de email este disponibila in profilul din acest site sau pe site-ul nostru pe care il puteti gasi cautand denumirea noastra pe Google.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment firma elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce posibilitati am sa imi inchid firma in conditiile in care nu ii pot suspenda activitatea datorita datoriilor la stat. Va ... (vezi toată discuția)
Evitare impozit forfetar prin faliment? infoleg infoleg De maine 1 mai 2009, daca bine am inteles, chiar daca mergem sa suspendam activitatea sau sa radiem firma tot intram sub incidenta taxei maritului Pogea cel ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma doinaradicof doinaradicof Buna ziua, Am o societate comerciala infiintata in 2007., cu sediul social in Slobozia, jud Ialomita. Am desfasurat cateva luni de activitate iar in august ... (vezi toată discuția)