avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu incasat necuvenit din politie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu incasat necuvenit din politie

Buna ziua! In cazul in care un agent principal a fost plătit timp de un an de zile ca fiind subinspector și acum i se cere diferența de bani înapoi, in condițiile in care el nu a știut de acesta greșeală in tot acest timp, cum se procedează? Trebuie sa plătească agentul diferența de bani sau achitarea ii revine celui care a greșit?
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: aynyval , utilizator 14:30, 5 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Teoretic, ar trebui sa plateasca cel care a gresit.
Din păcate i s-au cerut banii înapoi. Exista cumva vreo baza legală care sa susțină acest aspect?
Codul Muncii
Art. 256
(1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
...
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit bani în plus de la firma la care am lucrat Iulyanrosca Iulyanrosca Bună ziua.Am lucrat șofer la o firma din România6 luni,în decembrie am cerut voie sa plec acasă pentru 2 sau 3 săptămâni întrucât mama mea a fost ... (vezi toată discuția)
Salariul virat gresit. Tepes27 Tepes27 Buna seara. Firma la care am lucrat, a depus banii in contul meu, dar din greseala i-au pus de doua ori, adica, de exeplu in loc sa iau 645 de lei, am primit ... (vezi toată discuția)
Angajatorul sustine ca a gresit salariul dupa lichidare (demisie) Leo_RO Leo_RO Buna ziua , Sotia mea a fost sunata astazi(06.01.2015) de firma \\\\\\"X\\\\\\" unde a lucrat pana in data de 2 decembrie , de o contabila de la firma ... (vezi toată discuția)