avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am primit bani în plus de la firma la care am lucrat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am primit bani în plus de la firma la care am lucrat

Bună ziua.Am lucrat șofer la o firma din România6 luni,în decembrie am cerut voie sa plec acasă pentru 2 sau 3 săptămâni întrucât mama mea a fost bolnava.în ianuarie am decis sa nu ma mai întorc la aceea firma ,nici nu i am anunțat, cu gândul ca contractul îmi va fi încheiat pe motiv de neprezentare sau ceva de genu,.în februarie când cineva mi-a transferat niște bani în cont am remarcat ca firma respectiva încă ma plătea. Am profitat și am scos bani. Acum și-au dat seama ca au greșit și ma amenință că mă va da în judecata ,.Poate face acest lucru?Ce sar putea sa rezulte din povestea asta!?=D>:(
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:00, 5 Aprilie 2016
Da, poate sa va actioneze in judecata pentru ca ati incasat niste sume care nu va erau datorate, chiar daca a fost greseala lor.

Art. 256. C.mun.
(1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
...
Buna ziua,
Va trebui sa restituti sumele de bani incasate necuvenit. Conf art 256 alin 1 CM "Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie."
Daca nu restituiti suma respectiva societatea va poate actiona in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dacă am primit de la fostul angajator banii pentru ... Mati92 Mati92 Bună ziua, Dacă am primit de la fostul angajator banii pentru zilele de concediu neefectuate de 2 ori fiind o greșeală a lui ,am obligația sa ii restitui ... (vezi toată discuția)
Plata eronata sume in plus la salariu elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Unui salariat i s-au calculat si platit sume in plus la salariu, timp de 3 luni. Este corect sa se recupereze sumele in plus platite, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. avem urmatoarea situatie: un angajat si-a dat demisia ... adelaioanamoldovan adelaioanamoldovan Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: Un angajat si-a dat demisia imediat ce firma si-a reluat activitatea ( in perioada martie-iunie toti salariatii au fost ... (vezi toată discuția)