avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Delapidare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Delapidare

Buna ziua! Am fost citat ca pe data de 10.01.2019 sa fiu prezent la. Sectia de politia in calitate de martor intr. Un dosar de delapidare. Mentionez ca am lucrat la firma respectiva (cine ma da in judecata) si am fost dat afara pe. Motive disciplinare. Mi.am recunoscut fapta atunci! Suntem 3 martori chemati in acest dosar eu cu inca 2 colegi complici! Daca recunosc fapta si acum o sa primesc cu suspendare?! Prejudiciul este in jur de 9000 lei
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
beta88, utilizator
Cel mai recent răspuns: beta88 , utilizator 04:49, 8 Ianuarie 2019
O sa fiti puși sub acuzare.
Ar fi bine sa aveti si avocat.
Mergeți la audiere însoțit de avocat pentru a vă apăra temeinic.
Am inteles. Dar la aceasta suma putem sa facem inchisoare sau?!
Puteti sa indepartati prejudiciul cauzat.

Daca sunteti la primul conflict cu legea penala, exista posibilitatea amanarii aplicarii pedepsei, conform art, 83 din Codul penal.

Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare , ci una de supraveghere.

In interiorul termenului de supraveghere vor fi instituite in sarcina dvs anume obligatii si masuri de supraveghere.

Instanta de judecata poate individualiza pedeapsa si prin suspendarea sub supraveghere, conform art. 91 din Codul penal.

Instanta de judecata are in vedere criteriile generale de individualizare a pedepsei.

Prin urmare, va avea in vedere faptul ca sunteti la primul conflict cu legea penala , ca ati avut o conduita pozitiva,in sensul recunoasterii faptei imputate, colaborand cu autotatile, ca ati indepartat prejudiciul, precum si urmarea mediata a infractiunii , scopul acesteia.

Posibilitatea de a individualiza pedeapsa in cele doua modalitati exista , trebuie, insa sa aveti o apararea bine organizata.

Instanta de judecata va avea in vedere circumstantele atenuante persoanele, de unde rezulta profilul social al dvs.
Multumesc frumos. Sunt la. Prima abatere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare polegnala polegnala Buna ziua,am comis fapta de delapidare in urma cu cateva luni....prejudiciul este undeva la 3000 lei ,am recunoscut fapta de prima data a politie,apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Amanarea aplicarii pedepsei, conducere cu permis suspendat Norbert.Kovacs Norbert.Kovacs Buna seara, in 18.11.2019 am fost prins conducand cu permisul suspendat si mi sa facut dosar penal, in data de 21.10.2019 am primit decizia in care scria 8 ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis RalucaHorciu RalucaHorciu Sotul meu a condus fara permis un monoped . care ar fi consecintele ? (vezi toată discuția)