avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anuntare sarcina perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anuntare sarcina perioada de proba

Buna ziua,

Avem o salariata care este insacinata. Aceasta nu a anuntat societatea de starea de graviditate. Salariata se afla in perioada de proba.

Mai sunt valabile prevederile prin care un CIM poate inceta in perioada de proba, daca angajata anunta in scris angajatorul despre sarcina? Sau aceasta este protejata de legea maternitatii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 7 Ianuarie 2019
Buna ziua.
Salariata are capacitatea, calificarea necesara si indeplineste atributiile din fisa postului corect, intr-un timp rezonabil, si nu aveti motive a va plange de modul cum isi desfasoara activitatea?
Sunt valabile prevederile prin care un CIM poate inceta in perioada de proba, daca angajata nu anunta in scris angajatorul despre sarcina.
Dle Cornel Vasile,

Dar daca salariata anunta sarcina, atunci contractul nu mai poate inceta in perioada de proba,nu?

Va multumesc pt raspuns.
Treaba cu anuntatul In scris e discutabila, dvs. stiti, dupa cum observ, de acest fapt... Daca decideti sa incetati contractul de munca cu doamna doar datorita faptului ca este insarcinata, cu toate ca "oficial" nu corespunde postului, si decide sa mearga in instanta...atunci judecatorul v.a decide daca incetarea contractului s-a facut legal sau nu...
Gasiti o speta aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Chiar daca anunta , se poate inceta c.i.m. in perioada de proba a unei salariatei gravide.

Alte discuții în legătură

Perioada de proba in caz de sarcina laura-ioana laura-ioana Buna, va rog sa ma ajutati: cum poate fi protejata o gravida in perioada de proba a unui CIM incheiat pe perioada nedeterminata, in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina (risc) in perioada de proba Lopy18 Lopy18 Buna ziua, Am o situatie -si as avea nevoie de un sfat:la firma avem o angajata, o doamna -de aprox. 2 luni (per. nedeterminata, perioada de proba de 3 ... (vezi toată discuția)
Am angajat o doamnă căreia vreau să-i încetez contractul de muncă în perioada de probă, dar m-a anunțat că e însărcinată. să înțeleg că nu am voie s-o concediez? radusibiu13 radusibiu13 Buna seara, Am si eu nevoie de un sfat. In data de 1 iulie am angajat o doamna cu contract pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 60 de zile. Ieri ... (vezi toată discuția)