avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sesizare cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sesizare cota parte indiviza

Un locatar a facut o sesizare ca pe listele de intretinere figureaza cu CPI 1,5, iar vecinii de pe aceeasi coloana au 1,21 sau 1,22. In contractul de vanzare-cumparare se mentioneaza cpi 1,21.
Am luat legatura cu firma de administratie si mi-a comunicat ca asa au primit listele, iar in urma verificarilor asa apare inca de la infiintarea AP si darea in folosinta a blocurilor.
Urmarind listele pentru cele 4 blocuri, am observat ca acelasi numar de apartament are aceeasi cpi (1,5) si in celelalte blocuri, desi vecinii de coloana au 1,21 sau 1,22.
Ce ar trebui facut: intr-o sedinta, CEx sa decida recalcularea acestor cote? De unde pot obtine suprafetele utile? Apoi, listele de intretinere din trecut ar trebui recalculate, in special pentru locatarul care a facut aceasta sesizare?
Cel mai recent răspuns: AdrianSB , utilizator 09:20, 9 Ianuarie 2019
Oricum, dvs. trebuie sa va consultati cu ceilalti membri ai com. executiv.
Daca ajungeti la concluzia ca toate listele de plata trebuiesc modificate si ca administratorul si cenzorul accepta, treaba este rezolvata, insa va intreb - dvs. sunteti acum un nou presedinte, administratorul si cenzorul au preluat "asa" o situatie - deci nu au nicio vina sa munceasca pentru greselile altora - si pentru ce, pentru niste zecimale amarate acolo.
V-am mai spus, faceti verificarile necesare, mai vedeti cu cine faceti aceste verificari - ca sa puteti implementa legal noile valori ale cpi in toate documentele asociatiei, discutati si aprobati in proxima AG modificarea noilor valori si cu asta gata.
Interesant pentru mine ar fi sa aflu care este situatia cpi-urilor in dosarul de infiintare al as. prop. si daca a gresit cineva...
Va doresc mult succes!
ynocentta a scris:

Datele referitoare la suprafata utila a fiecarui apartament se regasesc in copiile documentelor de achizitie bun imobil,pe care fiecare proprietar detine obligatia sa le predea asociatiei de proprietari


-Offtopic-
Vă rog, îmi puteți spune legea & articolul care obligă proprietarii să predea către asociația de proprietari documentele la care vă referiți?
Vă adresez această întrebare deoarece sunt in proces de înființare a unei noi asociații de proprietari pentru un bloc care se află în prezent în altă asociație și pe parcursul culegerii de semnaturi si date personale, din întreg blocul (2 scări cu 30 apartamente / scară) abia am găsit 3 contracte în care să fie specificată suprafața totală a apartamentului (nu cea utilă) si întenționez să le folosesc ca și suprafată pentru toate apartamentele de pe coloanele respective.
Mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
AdrianSB, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)