avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchiriere scop turistic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchiriere scop turistic

Buna ziua!
Pentru unchiriere in scop turistic a unui apartament , proprietate personala, ce obligatii am, fata de cine?
Cel mai recent răspuns: emilia cosa , utilizator 19:01, 7 Ianuarie 2019
Va rog sa cititi din codul fiscal ART. 85 - Reguli privind stabilirea impozitului pe venitul determinat pe baza normei anuale de venit

(1) Contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între una și 5 camere inclusiv, datorează un impozit pe venitul stabilit ca normă anuală de venit.

(2) Norma anuală de venit corespunzătoare unei camere de închiriat se determină de direcțiile generale regionale ale finanțelor publice, pe baza criteriilor stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, comerțului și turismului și al ministrului finanțelor publice și a propunerilor Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului privind nivelul normelor anuale de venit. Propunerile privind nivelul normelor anuale de venit se transmit anual de către Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, A.N.A.F., în cursul trimestrului IV, dar nu mai târziu de data de 30 noiembrie a anului anterior celui în care urmează a se aplica normele anuale de venit.

(3) Direcțiile generale regionale ale finanțelor publice au obligația publicării anuale a normelor anuale de venit, în cursul trimestrului IV al anului anterior celui în care urmează a se aplica.

(4) Contribuabilii prevăzuți la alin. (1) au obligația să depună la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 15 martie inclusiv a anului de realizare a veniturilor, a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice. În cazul în care contribuabilii încep să realizeze în cursul anului venituri definite potrivit art. 83 alin. (3), au obligația completării și depunerii declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice - cap. II, în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, pentru anul fiscal în curs.

(5) *** A B R O G A T ***

(6) Impozitul anual datorat se calculează de către contribuabil, pe baza datelor din declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin aplicarea cotei de 10% asupra normei anuale de venit, impozitul fiind final.

(7) Impozitul anual datorat se plătește integral la bugetul de stat.

(8) Plata impozitului se efectuează la bugetul de stat până la data de 15 martie inclusiv a anului fiscal următor celui de realizare a venitului.
(81) În cazul încetării sau suspendării temporare a activității în cursul anului, contribuabilul va notifica evenimentul organului fiscal competent în termen de 30 de zile de la data producerii acestuia, prin depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice și își va recalcula impozitul anual datorat.

(9) Contribuabilii care obțin venituri determinate pe baza normei anuale de venit nu au obligații de completare a Registrului de evidență fiscală și de conducere a evidenței contabile.
Multumesc!
Din punct de vedere fiscal ,este in regula. Mai e nevoie de alte avize, de la alte institutii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere garsoniera Ionutz_boy Ionutz_boy Cum pot inchiria garsoniera mea,pe timpul verii,in regim hotelier,intrun cadru legal(doresc sa platesc taxele si impozitele).am auzit ca trebuie declarat la ... (vezi toată discuția)
Persoană fizică, închiriez un apartament în sistem hotelier, prin booking. ce declarații trebuie să depun și ce taxe trebuie plătite? maria uruc maria uruc Persoana fizica,inchiriez un apartament în sistem hotelier,prin booking. Care sunt pașii de urmat,ce taxe trebuie plătite și ce declarații? (vezi toată discuția)
Închiriere camere de sezon duta4444 duta4444 Buna seara, dețin o casa de vacanța in Costinesti și odată cu venirea verii vreau sa o închiriez. Îmi puteți spune ce trebuie sa fac pt a intra in ... (vezi toată discuția)