avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa inchiriez apartamentul parintilor mei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa inchiriez apartamentul parintilor mei

Buna ziua. As dori sa dau in chirie apartamentul parintilor mei (in care am locuit si eu de asemenea). Ei sunt plecati in strainatate si si-au dat acordul sa ma ocup eu de inchiriere.

Se poate sa-l inchiriez in numele lor, chiar daca nu am facut nici o imputernicire la notar? Si daca se poate, cine ar trebui trecut pe contractul de inchiriere, eu sau parintii mei?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:45, 8 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordul verbal nu are nici o valoare.
Proprietari sunt parintii dvs. Dansii trebuie sa va trimita o procura prin care sa va imputerniceasca in mod expres sa le inchiriati apartamentul.
Am inteles, multumesc de raspuns.
Teoretic aveti nevoie de o procura pt a fi în legalitate practic se poate încheia contract și fara găsiți destui cetățeni care nu verifica astfel de aspecte mai ales daca lăsați n pic la pret sau sunteti cunoscut de către vecini etc.Totusi o procura făcută la consulat nu este un capăt de țară.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat intre doua persoane fizice cu drept de subinchiriere Dragomir00 Dragomir00 Buna, este posibil sa existe un contract de comodat cu drept de subinchiriere incheiat intre 2 persoane fizice? Este vorba de un ap. al parintilor plecati in ... (vezi toată discuția)
Se poate inchiria un apartment folosind imputernicire? ionela1982 ionela1982 Salut, detin un apartament impreuna cu o alta persoana, amandoi suntem in strainatate si as vrea sa inchiriez acest apartament. Am o imputernicire semnata de ... (vezi toată discuția)
Procura speciala craciun159 craciun159 Buna ziua am o cumnata care doreste sa cumpere o locuinta in bucuresti pe care ulterior sa mi/o inchirieze mie iar eu doresc sa/mi fac mutatie pe noua ... (vezi toată discuția)