avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil monument istoric
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil monument istoric

Directia judeteana pentru Cultura Sibiu (DJC-Sibiu), afirma fara nicio dovada scrisa precum ca imobilul proprietate personala ar avea statut de monument istoric. Eu am cerut in scris susnumitei sa dovedeasca cu acte (decizia de clasare ca monument istoric), statutul imobilului pe care ei il reclama. DJC imi raspunde la cererea mea astfel: "imobilul a fost clasat ca monument istoric in anul 1991, cu mult inainte de aparitia legii 422/2001, iar la data respectiva nu se intocmeau rapoarte/dosare de clasare". In concluzie DJC nu detine niciun document legal care sa ateste statutul imobilului si cu toate acestea imi face plangeri penale pentru ca eu as fi executat lucrari de construire la acest imobil fara avizul lor. Ce actiune as putea intreprinde impotriva DJC-Sibiu pentru ca aceasta sa inceteze a mai afirma ceeace nu poate dovedi prin documente oficiale?
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
flomrco47, utilizator

Alte discuții în legătură

Conditionare drept de preemtiune monumente ROSU DORINA ROSU DORINA Am cerut Directei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu exercitarea dreptului de preemtiune cu privire la vanzarea unui imobil monument istoric.Ei mi-au ... (vezi toată discuția)
Urbanism martzipan martzipan Buna ziua. Vreau sa-mi consolidez casa in care locuiesc care se afla la mai putin de 100m de un monument istoric. Se cheama ca se afla in zona de protectie a ... (vezi toată discuția)
Cladire de patrimoniu anaoi75 anaoi75 Am o ruda care locuieste intr-un apartament (si e proprietar al acelui apartament) dintr-o cladire de patrimoniu si in ultima vreme se confrunta cu o problema: ... (vezi toată discuția)