A treia oară încerc să vă întreb ceva dar întrebarea mea …dispare…autorizație de amplasare placă comemorativă și o cruce pe zidul din fața casei ! Cine îmi dă această autorizație ?ca primăria este de acord …dar mai departe ????
Dacă este vorba despre un imobil monument istoric probabil de la Direcțiile Județene de Cultura/Ministerul Culturii.Daca nu ar ttebui sa fie suficient avizul s de la Primarie..
Conform Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, orice lucrare care modifică aspectul fațadei necesită autorizație de la Primăria locală, Direcția de Urbanism / Compartiment Autorizări.
Dacă imobilul este: monument istoric, sau situat în zonă de protecție a unui monument ori într-o zonă construită protejată, atunci este obligatoriu și un aviz de la Direcția Județeană pentru Cultură, conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.
Dacă crucea are caracter religios, un aviz sau o recomandare din partea Bisericii (ex: parohia locală) este adesea solicitat de primărie sau dorit pentru evitarea conflictelor comunitare.
Acte necesare: - Cerere tip către primărie; - Act de proprietate al imobilului; - Acordul coproprietarilor (dacă e bloc / imobil comun); - Schiță / plan de amplasare; - Fotografie cu locul vizat; Proiect de arhitect / desen tehnic (în unele cazuri); - aviz de la Direcția Județeană pentru Cultură (dacă e în zonă istorică); - Taxe (variază în funcție de localitate).
Urbanism
martzipan
Buna ziua. Vreau sa-mi consolidez casa in care locuiesc care se afla la mai putin de 100m de un monument istoric. Se cheama ca se afla in zona de protectie a ... (vezi toată discuția)