avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna, sunt Iulian si as avea o antrebare
An momentul când câștigi partajul si trebuie sa plătești jumate din valoarea bunurilor fostei soții dar nu ai bani (din anumite motive), ce se va întâmpla?
Care ar fi acțiunea mea sa raman cu jumate din bunuri? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 11:45, 10 Ianuarie 2019
daca nu platiti 1/2 din valoarea bunurilor( daca asa a hotarat instanta) fosta sotie poate sa apeleze la executor pt a va sili sa va achitati de datorie(prin poprire pe venituri eventual executare silita imobiliara (daca aveti imobile) sau mobiliara (pe bunuri).vedeti ca toate cheltuielile cu executarea si onorariul executorului le platiti dvs. nu fosta sotie, si sunt destul de mari.
Buna seara,
Daca nu platiti sulta stabilita de instanta pagubitul poate apela la executor judecatoresc care va incepe cu executarea conturilor, daca nu sunt acoperitoare se trece la executarea bunurilor.
Va sfatuiesc fie sa platiti fie sa dati bunurile sotiei.
Buna. Da, daca nu plătesc îi pot lasa jumătate din bunurile sau imobile
daca instanta a hotarat sa-i dati sulta (bani) nu mai puteti sa -i dati bunuri,doar daca cadeti la intelegere cu fosta, ea trebuie sa fie de acord ca in loc de bani sa primeasca bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ContSters108914 ContSters108914 In cazul in care executorul judecatoresc obsearva ca prin porire nu poate recupera nimic de la debitor poate sa initieze o actiune de executare silita ... (vezi toată discuția)
Referitor la executorii judecatoresti Marin Sorin Marin Sorin Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema cu un executor judecatoresc. In luna iulie 2011 instanta in urma unui partaj a decis ca eu sa ... (vezi toată discuția)
Partaj- executare ionut c ionut c Buna ziua! In procesul de recurs -partaj,fosta sotie a cerut un termen pt lipsa de aparare.Cererea a fost respinsa,iar recursul a fost constatat nul,intrucat ... (vezi toată discuția)