avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum procedez
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum procedez

Bună seara, am vândut o mașină în anul 2015 prin modul act de comodat, am radiat mașina doar de la primărie, numai am nici un act de la acea vânzare, am primit deja amenda pt rovinieta,ce soluții am pt a rezolva problema. Mulțumesc.
Cu respect.
r.boghia

Cel mai recent răspuns: rboghia , utilizator 18:04, 8 Ianuarie 2019
Masina trebuie radiata si de la politie si inscrisa pe numele noului proprietar.
Daca nu va intelegeti cu acesta, va trebui sa il chemati in judecata.
Daca el nu mai are masina si la randul lui a vandut-o prin aceeasi modalitate, situatia se complica.
Trebuie să solicitați anularea amenzii în instanță, însă este imperios necesar să puteți face dovada vânzării.
Contractul de comodat are o altă natură jurudică, nu transmite proprietatea, ci numai folosința bunului.
Mulțumesc, dar nu știu nimic de cine se folosește de mașină, am o variantă sa l găsesc cu cei de la asigurări și după sa stau de vorba cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina din circulatie de la politie valentincr valentincr Buna ziua, In luna ianuarie am vandut o masina unei persoane din Bucuresti. S-au facut toate actele la Udristei la un ghiseu de acte. Am scris si pe ... (vezi toată discuția)
Autoturism vandut, amenda rovinieta aplicata vanzatorului reludd reludd se da urmatoarea situatie: un proprietar isi vinde masina. la care nu are platita taxa de drum, deoarece nu a folosit-o. vanzatorul cumpara masina. ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta la o masina vanduta Mihalcea nicolae Mihalcea nicolae E adevarat ca pot trimite pe e-mail la CNADNR dovada ca am vandut si radiat fical o masina si ca noul proprietar este cel trecut in actul de vanzare ... (vezi toată discuția)