avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA

Buna seara.am o nelamurire pentru care as dori raspuns....cum as putea obtine pensie alimentara de la tatal copilului daca acesta este plecat in italia,mentionez ca o perioada a trimis ....dar de cateva luni refuza sub pretext ca e criza financiara.el acolo lucreaza cu contract de munca si acte in regula.VA MULTUMESC:):help:
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:13, 17 Noiembrie 2009
Faceti o cerere de chemare in judecata a tatalui - aflati adresa -unde sta si locul de munca , aratati pe ce perioada solicitati pensia. Alta alternativa pentru a rezolva aceasta disputa intr-un mod mai simplu si cu costuri reduse ar fi sa mergeti impreuna la un mediator , pentru a semna un acord convenabil pentru ambele parti.
adresa si locul de munca le stiu,problema este daca pot proceda ca si in tara la noi,adica daca imi poate trimite fabrica unde lucreaza el deoarece refuza iar minorul are doar 14 ani
Pensia de intretinere nu va fi acordata in temeiul unui acord(verbal sau scris , oricum , lovit de nulitate ) ci numai sesizand instanta de judecata.Daca veti indica societatea unde fostul sot isi desfasoara activitatea , instanta de judecata va emite o adresa , in vederea aflarii veniturilor realizate.
Il puteti actiona in instanta, numai sa dati instantei toate elementele ca aceasta prin comisie rogatorie va afla veniturile sotului si atunci va stabili pensia de intretinere. Eu va sfatuiesc sa faceti actiune de majorare a pensiei pe motiv ca veniturile fostului sot au crescut dar si nevoile minorului
abandon de familie
parintele are obligatia de intretinere fata de copil (fapta prevazuta in codul penal )
sau daca nu a avut pana acum stabilita o pensie alimentara , deschideti o actuiune ptr stabilirea acestuia ( atentie la ce ati sfatuit si de ceilalti consultanti)
dvs ati scris o perioada a trimis , dar acum nu , daca am inteles eu bine
dar nu ati spus care este relatia cu acest barbat , ati avut sau nu stabilita o pensie alimentara ? a recunoscut copilul ? mai multe detalii va rog
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
ContSters112978, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mikitth mikitth De cel putin trei ani, sotia nu mai primeste pensie alimentara pentru copilul minor , dintr-o casatorie anterioara, desi la sentinta de divort a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mirela Dinu Mirela Dinu Am si eu o problema cu pensia alimentara. In anul 2006 in urma unei procesului de divort minorul mi-a fost incredintat mie (respectiv mamei), instanta obligand ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face????? dana 50 dana 50 Prietena mea a divortat de sotul ei acum un an,i-au fost incredintati ei trei copii minori iar sotul urma sa plateasca in fiecare luna o pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)