avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Postnatal, șomaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Postnatal, șomaj

Bună ziua, eu sunt în postnatal, și am auzit ca trebuie o luna trebuie sa stea și soțul, în caz dacă el nu vrea sa stea, eu pot sa îmi reiau șomajul mai devreme cu o luna, adică când fata mea are un an și 11 luni, ea este născută pe 18 august, eu când eram gravidă lucram la o firma, care a dat faliment, și am stat 7 luni în șomaj și după am întrat în postnatal și mai am de luat 5 luni de șomaj, va rog frumos sa ma lămuriți când tr sa îmi bag șomajul în ce luna, dacă fata mea pe 18 august împlinește 2 ani, va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 9 Ianuarie 2019
Daca tatal indeplineste conditiile dar nu doreste dvs pierdeti o luna din acest concediu, implicit reveniti in somaj a doua zi cand copilul a implint un an si 11 luni, pe 19 Iulie solicitati incetarea indemnizatiei si revenirea in somaj.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, revenirea se face in data de 19.08.2019.

- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept - atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile. In speta, revenirea se va face in data de 19.07.2019.

Asadar, la terminarea CCC - august/iulie 2019 - se va putea solicita reluarea in plata a indemnizatiei de somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea din ccc Riderrrr Riderrrr Bună seara, Am nascut in 2018 pe 7 ianuarie, dar am intrat in concediu postnatal pe data de 24 ianuarie. Cand ar trebui sa ma întorc la muncă? Va ... (vezi toată discuția)
Data reintoarcere la munca din cic Alexandramiere Alexandramiere Buna, As dori sa aflu data exacta de intoarcere in campul muncii la finalul perioadei de cic de 1 an si 11 luni in conditiile in care - nu optez pentru ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc Al3xyaM Al3xyaM Daca mama opteaza sa stea in CCC pana cand copilul implineste 2 ani, pana cand va primi indemnizatia de crestere copil? Pana cand copilul implineste 1 an si 11 ... (vezi toată discuția)