Salutare,
Sunt nou pe forum... sper ca am postat unde trebuie.
Pana acum câteva zile am lucrat, ca PFA, pentru o firma care și-a suspendat activitatea.
Problema e ca nu și-a achitat facturile pe ultimele doua luni colaboratorilor, printre care și eu , și nici nu prea are de gând (nu am primit nici un răspuns și vad ca nimeni nu poate fi contactat.) iar acum ne gândim sa o dam în judecata pentru a ne recupera ce se poate prin executare silita.
Dar, din câte am văzut, aceasta nu are practic nici un bun de valoare, doar niște calculatoare și niște birouri... spațiul în care își avea sediul ar fi singurul bun.
Din câte am înțeles acest spațiu ii este închiriat firmei de ca către o alta firma (care este și proprietara spațiului), dar care are același administrator.
(ambele firme sunt gestionate de aceiași persoana)
Am putea sa recuperam ceva prin având în vedere faptul ca proprietarul spațiului deține și firma falimentara ?
Se poate ajunge si la faliment , iar in cazul in care administratorul a dat dovada de rea-credinta in administrarea societatii , raspunde cu patrimoniul personal .
La faliment se poate ajunge, dar totuși nu sunt lămurit dacă am recupera ceva....iar sa demonstrezi ca administratorul a fost rău-intenționat e cam imposibil.
Din acel spatiu nu puteti recupera pentru ca nu este al societatii care va datoreaza sume. Faptul ca este acelasi administrato, desi este unul cert este irelevant pentru situatia data. Singura posibilitate ar fi fost daca ar fi apartinut debitorului dumneavoastra si a fost vandu actualului proprietar cu mai putin de 3 ani in urma, tocmai in scopul de a diminua patrimoniul urmaribil.
Ati mai pute recupera sume de la eventualii clienti debitori ai societatii.
Trebuie sa aveti in vedere ca o procedura de insolventa dureaza si sansele sa recuperati banii sunt putine daca societatea nu are sanse sa se reorganizeze sau nu are bunuri cu atat mai mult cu cat datoriile catre stat au de regula caracter privilegiat.