avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire copil sub 3 ani la intretinere - Legea nr. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire copil sub 3 ani la intretinere - Legea nr. 196/2018

Buna ziua.
Stie cineva daca legea noua 196/2018 care abroga legea Legea nr. 230/2007(actualizata in 2017) mai prevede scutirea de la intretinere a copiilor sub 3 ani?



Legea nr. 67/2017 pentru completarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari. La articolul 47, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin.(2), cu următorul cuprins:

”(2) Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.””

Am fost contactat de administrator si mi s-a adus la cunostinta ca in noua lege nu gaseste prevederea veche.

Va multumesc.
Buna ziua.
O puteti lectura si dvs., eu nu am gasit nimic referitor la aceasta scutire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai este valabila scutirea, dupa modificarea Legii Asociatiilor de Proprietari.
deci scutirea a tinut 1 an din septembrie 2017 pana in septembrie 2018....
Bravo lor.... NOT

6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa se inteleaga exac chestiunea:
deci scutirea a tinut 1 an din septembrie 2017 pana in septembrie 2018....

Scutirea o fi fost prevazuta in Lege, dar depindea de hot. AG ”(2) Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.””.
Acum ca nu mai este prevazut nici cu pot, nici fara pot, bebelusii sunt persoane si sunt trecuti in evidenta numarului de persoane a as. prop.
Prea multa tevatura pe acest subiect. In fine, daca mai vreti sa discutati, nu este nicio problema!
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles ideea, doar ca mi se pare putin ciudat ca pui un copil de 0-3 ani la calculul de cheltuieli la fel ca un adult. ( in bloc nu sunt apartamente cu apometre la apa calda/rece, iar calculul se face impartind cantitatea consumata de bloc la nr de "participanti", si de aici nemultumirea)
Am platit apa calda 300 de lei si rece 120 pentru noiembrie la 3 persoane, iar decembrie inseamna ca la 4 voi plati minim 400 lei apa calda si 160 apa rece (incluzand si bebelusul)
Daca vin se pare corect inseamna ca si animalele de companie ar trebui calculate ca cel putin 1/2 din persoana.

Alte discuții în legătură

Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)
Buna . am tot căutat lege și nu găsesc . as dori sa știu ... Andrap98 Andrap98 Buna . Am tot căutat lege și nu găsesc . As dori sa știu de la ce vârsta se trec copiii la cheltuiala la bloc ? Nasc curând și doresc sa știu dacă se ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata intretinerii a copiilor cu varsta pana in 3 ani migaste migaste S-a publicat in Monitorul Oficial Legea 67/2017; prin aceasta se introduce un alineat la art. 47 din Legea 230/2077 a asociatiilor de proprietari, alineat prin ... (vezi toată discuția)